Gönderen Konu: Hayallerimin aracına sahip oldum ve yardımlarınızı esirgemeyn lütfen  (Okunma sayısı 7667 defa)

Çevrimdışı hakkihakan

• LeGeNd
    • Profili Görüntüle
S.a diye baslayacagım ve aranıza yeni bir golf tutkunu katıldı arkadaslar.Paylasımlarınız sayesinde bazı soru işaretleri aydınlanıyor.
84bin'de ilk sahibinden metalik gri 2001 tridentline aldım.
Simdi bazı konular vardı mesela iç aksagam soyuluyordu ve burda gordugum bastırarak silme işlemi  ile hallediyorum sag olun.

1-) Jant takmak istiyorum maddi durumum oldugu zaman. (max 1200tl ye lastik ve jant)
17 '' mi / 16 '' mı  16'ya sıcak bakıyorum ve taktırınca camurluk ile arasında cokta mesafe olsun istemiyorum. lastik ve jant boyutlarını tam ebatlar(ayrıntılı)ı ile rica edebilirmiyim sizden.Lastikleri ise hani caprazlamaya çizgiler oluyor birbirine dogru taban kısmında o sekilde istiyorum.

2-)sis farını ilave edip arac renginde boyatsam veya sis farı kısmına havalandırma koyuyorlar ne dersiniz.

3-)Oval hoparlörleri bagaja ahsap bir kutu içinemi yoksa  bagaj ile beraber acılan o  bolumemi koyayım.
Kapılara haporlör kayacagım compenatlımı olsun yoksa normal 16 cm kendinden tweetirli hoparlör mu?
Ve en onemlisi set yapan arkadaslara sesleniyorum kapılardaki ve ön konsoldaki tweetir yerlerine baska tweetir mı koyuyoruz yoksa orjinali ile devam mı ?  cok karısık kafam ya:) yoksa arkada kapılar haricinde bir yerde 2 tane hoparlör mi var ? ben 6 hoparlör diye hatırlıyorum golf 'ü. (bu konu canımı cok sıkıyor)

4-)  Zenon önerisi bekliyorum(ürün kodu ve markası). uzaktan bakınca hafif mavimsi veya hoş bir renk  olursa daha hos olur diye dusunuyorum.

5-)  iç aydınlatma ampullerini daha hoş bir renk ile değiştirirsek o renk hangisi olabilir.
bana beyazdan baska bir altarnatif yok gibi geliyor siz ne dersiniz arakadaslar.

6-) egsoz ları bir sağ taraftan birde en sol taraftan cıkmasını istiyorum ve sol tarafta kalanı gercek egsoz borusuna baglanacak mı?

7-)debriyaj cok yukarda kavrıyor ama idare edilir diyorlar değiştireyim mi? yoksa bu sekildebi kaç ay  binmenin mahsuru olur mu? (aracı cok kullanmayacagım)

8-)alarm ve anahtarı sustalı yaptırıp tek gövdede buluşturma imkanım var mı ?

Civic al toyota al reno al veya sıfır ve yüksek model al dediler.
Aylarca beynimi yıkadılar saptırdılar aklımı karıştırdılar.
Hatchback olmaz sedan dediler hatta bazıları bayan arabası bile dedi.
Onların temizi yok cok sorun cıkarır kasko pahalı, evleneceksin alma dur dediler
Gitiim aldım pahalı dediler model eski dediler ehh pehh tühh dediler
Olmaz dediler oldurttum,yapma dediler yaptım
Efsane bu yeğen herkes anlamaz haddinizi bilin dedim.susun dedim susturdum.

Herkese tesekkur ederim. imla hatalarım olabilir şimdiden özür dilerim.

Buda benden ufak bir hediye muzik seven forum kullanıcılarına asagıdaki linkte :
The Best Music Source - Electro House

« Son Düzenleme: 08 Ocak 2011, 23:36:15 Gönderen: hakkihakan »
Pioneer 5250sd teyibimi değiştirip Clarion aldım ve tesisatı hic ellemeden sadece teyp'i değiştirince anladım ki bugune kadar muzik değil HİKAYE dinliyormuşum.Sokaga atacak parası olmayanlara duyur

Çevrimdışı Bradley

• Profili Görüntüle
golf almakla iyi etmişsin bende 3 ay önce aldım hiç pişman değilim harika bir makina..  kazasız belasız kullanman dileğiyle...

Çevrimdışı LF636 YENİDEN

• Profili Görüntüle
kazasız belesız sürüşler hayırlı olsun.azcok fikir vereyim konularına.arabayı ilk sahibinden aldıysan debriyajın nezaman değiştiğini bakımının nezaman yapıldığını bilirsin.golflerde genellikle yukardan kavrar.jant konusu na gelince bende aynı dertten müzdaribim ben golf 5 gti jantı düşünüyorum.arka hoporlere gelince orjinal bagaj kapağını sakın bozma o çok pahalı oraya medefe kestirip hoporlorleri yerleştirebilirsin.zenon lara gelince piysada bütceye göre zenonlar mevcxut ama 8000k olursa iyi olur.bendeki 8000k harika bi görüş sağlıyo.eksoza bişey diyemicem.iç aydınlatmaya gelince bende kırmızı yaptım komple iç dış herkez beyaz kullanıyodu farkımız olsun dedim:)))) :D

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
öncellikle hayrlı olsun kazasız belasız sürüşler aramıza hoşgeldiniz.insanların dediklerini bir tarafa bırakın aracınız resimlerden gayet güzel ve temiz görünyor.zenon olarak monza yada m/tech 6000k öneririm 200-250tl civarı fıyatları jant olara golf pasific jantını koyabilirsin 16dır onlar ve tampon kemerleri ile kapı kemerlerinide aracın rengine boyatsan çok daha iyi olur eksoz işine gelince lipsiz ve basılmamış araca o eksozlar gitmez onun yerine çift çıkış krom uçlardan al eksozcuda kaynattır daha güzel durur.tatlı bi spoyler cam filmi ve çamurluk sinyallerinide parklara bağlattınmı tadından yenmez olur debriyajı fazla gittiği yere kadar sürükleme Allah korusun süründürür yollarda, trigeri değiştimi arka fren balatalarına baktır bunlar bitince göstergede uyarı yakmaz gaz kelebeği temizliğine dikkat et şimilik bu kadar soruların olursa hepimiz burdayız tekrardan hayırlı olsun :tamamdir
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı xq288

• Profili Görüntüle
hayırlı olsun .... iyi ve doğru bir seçim olmuş....

jantları yol durumuna göre seç... eğer yollar bozuk çukurlu vs ise 16" al ... eğer iyi ise 17" hatta 18" gideri bile varm ama konforun gider bunu göz önünde bulundur...

trendlinelarda bildiğim kadarı ile 6 hoparlör var.. ama pandizotla filan uğraşma .... orj hoparlörlerini çıkarıp yerine yenisini taksan daha iyi olur ... eğer amfi filan kullanıcaksan mid takımı almanı öneririm..

Serhat arkadaşımızın dediği gibi  yay filan takmaycaksan çift egsoz garip durur...

güle güle gezmeniz  dileği ile ... biraz forumda gezin ..bir çok bilgi ve paylaşım var farklı konularda da  bilginiz olur....
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2011, 22:43:50 Gönderen: xq288 »

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
Civic al toyota al reno al veya sıfır ve yüksek model al dediler.
Onların temizi yok cok sorun cıkarır kasko pahalı, evleneceksin alma dur dediler
Efsane bu yeğen herkes anlamaz haddinizi bilin dedim.susun dedim susturdum.

Vay anasını  :tamamdir
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı xq288

• Profili Görüntüle
"Civic al toyota al reno al veya sıfır ve yüksek model al dediler.
Efsane bu yeğen herkes anlamaz haddinizi bilin dedim.susun dedim susturdum."

Vay anasını  :tamamdir

böyle düşmanlık görülmedi :D  
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2011, 22:48:12 Gönderen: xq288 »

Çevrimdışı hakkihakan

• LeGeNd
    • Profili Görüntüle
arkadaslar aracımdan ve sizlerden çok memnunum.
serhat demişsinki parkları camurluk sinyaline baglat hiç aklıma gelmedi ya super oldu soylediğin,peki arac seyir halinde iken yine sinyal olarak vazife yapacakmı ? bunlar park halinde mor ama sinyal zamanında turuncu yanması sağlanabilir mi ? Ayrıca bu kapıyı acınca kapı içinde yarısı sarı yarısı kırmızı yanan bir lamba var ve onu  beyaz ile değiştirmeyi dusunuyorum.Cıtalaı arac rengine boyatmak pek içimden gelmiyor nedeni ise arac cok cok sade gorunuyor ama cıtlar siyah oldugunda bi zenginlik varmış gibi hissediyorum.

Egsoz derken bunu kastetmiştim arkadaslar  : Hastayım bu egsozların durusuna ve asilligine.

Bu arac biraz yere yakın mı ? sizce?     bence değil. (bu arac 1998 model bir ara  satılıktı ve kliması yoktu 82binde  ilk sahibinden fiyatı 18 idi ama almadım)
Ayrıca aracta angel far yok ve cıtalar siyah olmasına ragmen ne kadar klas bir durusa sahip ayrıca jantları cokta iyi olmamasına ve yere yakın olmamasına ragmen.Sanırım cam filmi ve sanroof olayı bitirmiş.Bu aractaki jantlar 16 mı?

« Son Düzenleme: 09 Ocak 2011, 23:02:03 Gönderen: hakkihakan »
Pioneer 5250sd teyibimi değiştirip Clarion aldım ve tesisatı hic ellemeden sadece teyp'i değiştirince anladım ki bugune kadar muzik değil HİKAYE dinliyormuşum.Sokaga atacak parası olmayanlara duyur

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
bunun için tampon altı takmanız lazım sanırım. bu işleri koraya soracan o iyi bilir onun aracını da bi incele fikir verir sana
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı KOÇ:)

• Profili Görüntüle
1 ) Yay almadıktan sonra 17 jant alıcaksan alma leylek gibi durucaktır. Tavsiyem 16'' standart Golf IV jantlarından birini al.
2 ) Orjinal sis farını al extra bişi yaptırmadan taktır
3 ) Bagaja kutu yaptırmak, bagajı delmek saçmalık. Aracının arka kapılarında hoparlör yeri varsa oraya 2 adet component koyman yeterli olacaktır. 8 hoparlör geçer diye biliyorum 4 mid 4 tiz den oluşur.
4 ) Ben xenon a kesinlikle karşıyım, sarı far daha iyi gösteriyor.
5 ) Benim aracımın iç ışıkları beyaz hoş duruyor.
6 ) O işlemi bende çok istiyorum ama çok uğraşı gerektiren bir iş en iyi çift kafa egsoz.
7 ) Siteyi biraz araştırırsan debriyaj konusunda birçok bilgiye ulaşabilirsin.
8 ) Varda gerek yok orjinal herzaman iyidir ( Koray abi saygılar :) )

Bunların hepsi kendi fikrimdir. Bilgi hakkında yanlışlarım varsa büyüklerim düzeltsinler.

Çevrimdışı yellow_driver

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 6 1.6 TDİ
hayırlı olsun. güzel araç. memnun kalırsınız. eski desinler, pahalı desinler, ne derlerse desinler. onlar teneke gibi arabada giderken sen eski bile olsa fıs fıs fıs fıs komforla seyahat edeceksin, hem de daha güvenli bir şekilde. bende aynı renk aynı donanım 2000 modeli var. 4 senedir sadece keyif ve bakım için masraf ettim. öle sanıldığı gibi masraflı bir araç değildir. hatta dayımın puntosundan ağır bakımı hem daha uzun süre de hemde daha ucuza yapılmıştı.

Çevrimdışı yellow_driver

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 6 1.6 TDİ
bu arada ben 16 jant tavsiye ederim. hem komfor daha iyidir hemde aracının alt takımları olsun, içi olsun daha az yıpranır. hemde daha ekonomik olur jant ve lasyik takımı. ben 15 kullanıyorum. önemli olan bence seçtiğin desen. jent desenini seçerken mutlaka araç üzerinde dene veya benzerinin denenmişini gör de al. fikir vermesi açısından benim aracın linkini verim.
bu da benim taka