Arkadaşlar selam,yaklaşık 1 aydır bir arızadan dolayı işimden gücümden oldum. Gösterge panelinde ki yakıt gösterge ibresi yerinden hiç oynamıyor. Daha önce ibreleri değiştirmek için biraz kurcalamıştım, yakıt göstergesinin altında ki step motorunda bir parça kırılmıştı, parçayı öyle yerine tutturdum ve o şekilde 6 ay sorunsuz çalıştı. Şimdilerde ibre çalışmamaya başladı, babam aracı elektrikciye götürdü, şamandıranın soketini sökmüş adam, kabloyu direk bağlamış ve ibrenin yine çalışmadığını görmüş. Usta demiş gösterge de sorun var.
Neyse ben de İstanbul'da bir kadrancı ile irtibata geçtim, bana yedek step motoru yolladı, motoru değiştim yine sorun çözülmedi. Şamandırayı yine direk bağladım yine ibre yerinden oynamadı.
Hararet göstergesinin motoru ile yakıt göstergesinin motorlarının yerini değiştim yine sonuç alamadım.
En son bir çare buldum, ön koltuğu söktüm, şamandıradan gelen kabloyu takip ettim, kablo sigorta panelinde bir yere gidiyor, oradan da heralde ayrı bir kablo ile gösterge paneline gidiyor. Şimdi tek şüphelendiğim şey şu; Heralde sigorta kutusunun orada kablonun bağlandığı yerde bir sorun var.
Çünkü şamandırayı direk bağladık, motoru değiştik yine sorun çözülmedi. Step motorlarına elektrik geliyor, soketi çıkarınca tırlama sesini alıyorum, ibreler geri geri oynar gibi oluyor yani. Göstergede herşey çalışıyor bir yakıt göstergesi çalışmıyor,kontak açınca sadece normal bir şekilde 1 mm yerinden oynuyor o kadar.
Şimdi sorun sizce nerdedir?