Arkadaşlar tekrardan merhaba ; Bende 2000 model 1,6 OV otomatik benzinli bora var. Borayı yeni yeni alışmaya başlıyorum. Ancak bu alşamadada birşeyler sorma ihtiyacını duydum.
1- 4 ileri ,1 geri otomatik vitesli aracın vites geçiş devirleri kaç olmalı Örneğinbenim otomobilim 4000 devirde 120 -130 km hız yapıyor normalmi anormaldi .Daha önce 307 vardı bende dizel 2500-2800 devirlerde bu hızı yapıyordu .
2-Aracımın ov kolunun koruyucu şeridini değiştirmek istiyorum acaba vites topuzu nasıl sökülür.
3-Almanca yazan uyarıları yol bilgisayarında nasıl ingilizceye çevirebilirim.
4- Aracım sabag çok soğuklarda çalışırken egzos dibi nede ise sulanıyor.egzostan damla damla su akıyor.
5-Genelde ilk çalıştırmalarda el frenini indirdiğiğmde gacırrt diye bir iki ses geliyor balatalardan mıdır
6-polen filitresi nerede dir nasıl değiştirebilirim.
Soru - 1- 4 ileri ,1 geri otomatik vitesli aracın vites geçiş devirleri kaç olmalı Örneğinbenim otomobilim 4000 devirde 120 -130 km hız yapıyor normalmi anormaldi .Daha önce 307 vardı bende dizel 2500-2800 devirlerde bu hızı yapıyordu .
Cevap - 4000 devirde otomatik 4 vites benzinli bir araba için bu hız normal. dizeller ile karşılaştırmamak gerekir onalrın tork değerleri daha yüksek oluyor.
Soru 2 - 2-Aracımın ov kolunun koruyucu şeridini değiştirmek istiyorum acaba vites topuzu nasıl sökülür.
Cevap - Kurcala:)
Soru 3 - Almanca yazan uyarıları yol bilgisayarında nasıl ingilizceye çevirebilirim.
Cevap - Almanca öğren:)
Soru 4 - Aracım sabag çok soğuklarda çalışırken egzos dibi nede ise sulanıyor.egzostan damla damla su akıyor.
Cevap - Bu motorunun hava - yakıt karışımının doğru değerlerde olduğunu gösterir daha ne istiyorsun:)
Soru 5 - 5-Genelde ilk çalıştırmalarda el frenini indirdiğiğmde gacırrt diye bir iki ses geliyor balatalardan mıdır
Cevap - Balata yeni ise yapabilir. Ama genelde Sabahları balatalar ses yapar.
Soru 6 - 6-polen filitresi nerede dir nasıl değiştirebilirim.
Cevap filtre yukarıdaki resimde göünen yerde oradaki plastiği kanırt aradan eskisini çıkar yine aradan yenisi tak.