Gönderen Konu: MK3 1.9 GTD nasıl bilirsiniz ?  (Okunma sayısı 14146 defa)

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Ynt: MK3 1.9 GTD nasıl bilirsiniz ?
« Yanıtla #28 : 30 Haziran 2011, 12:25:11 »
Mk2 başka eyvallahta Mk3 sahibi olunca fark ortaya çıkıyor Neden Mk2 temiz ve ben burdayım diyen araç çok az o sebepten bence Mk2 eğer Mk3 te şuan aynı durumlara maruz kalaydı Mk3 denecekti ve çoğu vw den anlamayan yani kullanmayanın sahip olmak istediği mk3 tür neden tipinden ve birazda rahatlığından içinin dolulugundan ... Golf mk1  mk2 ve mk3  araçlarına sahip oldum mk1 1 kez mk2 2 kez ve mk3 2 kez bu 2.  mk3 aracım her aracta dizel ve 3 kapı idi. Hani burda takır tukur denmiş ya rölantide bunu AAZ,1Z,AHU,AFN ve de  Golf mk4  Pd motor olmayan 6 tip motoruda yapıyor, yani TD ve TDİ ayrımı yok hepsi ses çıkarır fakat şunu savunurum 1.6 D ve 1.6 TD ye göre 1.9 TD veya 1.9 TDİ lar daha sessiz özellikle rölantide...Çünkü 1.6 larda otomatik fincanlar (kapetler,lifter) ve elektirikli pompa yok herşey mekanik.
Mk2 nin sesinin kaput altı izalosyon ve Castrol gtx 10-40w tam sentetik baya azaltıyor bire bir denedim.Bu arada Opet te yağ yaptı tam sentetik şuan Castrol den daha iyi onuda kullanabilirsiniz.Hatta fiyatı Castrolden pahalı Lt başına 2 TL falan.

Hocam sen dizel profösörü olmuşsun..
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı cavanozz

• Can
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: MK III Sportline, MK I GTI, MK IV Pasific, Passat SW 1.4 TSI Comfortline, Sharan 1.9 TDI Highline
« Yanıtla #29 : 30 Haziran 2011, 13:13:00 »
Mk2 başka eyvallahta Mk3 sahibi olunca fark ortaya çıkıyor Neden Mk2 temiz ve ben burdayım diyen araç çok az o sebepten bence Mk2 eğer Mk3 te şuan aynı durumlara maruz kalaydı Mk3 denecekti ve çoğu vw den anlamayan yani kullanmayanın sahip olmak istediği mk3 tür neden tipinden ve birazda rahatlığından içinin dolulugundan ... Golf mk1  mk2 ve mk3  araçlarına sahip oldum mk1 1 kez mk2 2 kez ve mk3 2 kez bu 2.  mk3 aracım her aracta dizel ve 3 kapı idi. Hani burda takır tukur denmiş ya rölantide bunu AAZ,1Z,AHU,AFN ve de  Golf mk4  Pd motor olmayan 6 tip motoruda yapıyor, yani TD ve TDİ ayrımı yok hepsi ses çıkarır fakat şunu savunurum 1.6 D ve 1.6 TD ye göre 1.9 TD veya 1.9 TDİ lar daha sessiz özellikle rölantide...Çünkü 1.6 larda otomatik fincanlar (kapetler,lifter) ve elektirikli pompa yok herşey mekanik.
Mk2 nin sesinin kaput altı izalosyon ve Castrol gtx 10-40w tam sentetik baya azaltıyor bire bir denedim.Bu arada Opet te yağ yaptı tam sentetik şuan Castrol den daha iyi onuda kullanabilirsiniz.Hatta fiyatı Castrolden pahalı Lt başına 2 TL falan.

???  ???
yeni yine yeniden..!! 8)

Çevrimdışı chyfchy

• Mk3 & B4
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 30 Haziran 2011, 16:27:59 »
Hocam sen dizel profösörü olmuşsun..

Estafurullah sadece ilgi diyelim pm atan bir kaç değerli arkadaşımızada aynı cevabı verdim dejavu olmasın  ::)
İlk kendime ait mk2 düz dizel 5 kapı aracım oldu ama onu saymıyorum hatta  aldıgım kişi bu sitede kızık yediğim biridir kendisine sorsanız dizel prof.u odur aracıda her zaman diğerlerinde 1 adım öncedir ona göre   :p
Onun dışında 1 benzinli araç daha sahibi oldum onda da aynı şekilde sorun yaşadım onuda saymadım içime sinen kullandığım araç adetini belirttim.Burda yanlış anlaşılmasın bilir kişilik yada araç aldım yok sattım şu kadar arac sahibi oldum diye bir sivrilme gibi görülmesin dizelde bişeyler deneme fırsatı buldum ne yaparım diye.O bakımdan belirttim hatamız varsa affola..
Ama dizel farklı bir olay...
Forever diesel power  ;)