LPI lpg'ye gore daha iyidir. lpg kullanan ki$iler mutlaka arada evet 150 200 kmde bir benzin kullanmak zorundalar , ee ne anladim ben bu 'lpg'den diyorum ben mesela. o yuzden LPI daha iyidir. peki neden? LPI motora buharla$tirmadan sivi halde enjekte ediliyor dolayisiyla yaglama gorevini goruyor. ve ne bir pislik nede tikanma soz konusu oluyor LPI ile en azindan uzun vadede gerceklesicektir ma LPG i$te bu yuzden 100 200 bilemedin 300 kmde bir benzin kullanmak durumunda hatta zorundasindir. cunki pislik tortu yapip tikanacaktir ve sonra araba öksürmeye basliyacak ve niy eboyle acaba diye du$uneceksiniz...
yani olay basit.LPI sivi halde aktariliyor ama LPG buharlastirilarak. dolayisiyla likit yani sivi olarak puskurtulen LPI tikanma yapmayacak ve yaglamaya devam edecektir ve bu daha iyi yanmaya sebep olup araci lpgye gore daha güclü kilacak performansini daha ust seviyede tutacaktir. hattai surekli 200 kmde bir benzinde kullanmaniza gerek yok en azindan 3 5 depoda bi kullanilsa yeter.
sana ve LPG kullanan arkada$lara tavsiyem araclari turbo degil ise stop etmeden evvel gaz vererek aracinizi durdurun yani stop edin. LPIde buna gerek yok..