hasoci teşekkür ederim öncelikle.. benim aracın rengi de seninkinden ve cidden çok seviyorum aracı
şimdi bir sorunumu paylaşmak istiyorum..aracım benzinli buarada, öncelikle bu bilgiyi vereyim. araçta distribütör sorunu olduğunu düşünüyorduk ama değilmiş..araç her zaman değil ama genelde 2-3-4. viteslerde kendini kasıyor, silkeliyor..2. viteste bariz bir şekilde hissedilirken, 3 ve 4. viteslerde hissediliyor ama 2. vitesteki gibi kendisini farkettirmiyor. bugün bilgisayara bağladık aracı ve lambda sensörü hatası verdi..hatayı beyinden silince bir süre düzgün gidiyor ama sonra yeniden kasmaya başlıyor. aracı kullanır halde bilgisayarla kontrol etmeye devam ediyoruz ve yine o hatayı bir süre sonra veriyor..zaten sorunu verdikten sonra da silkeleme başlıyor. aynı zamanda fazla yakıt harcıyor. zaten aracı ilk aldığımda kontrol etmiştik; lambda sensörünün üzeri kurum kaplamıştı, temizledik ve kullanmaya devam ettim. yalnız araçta katalizör yok. benden önceki sahibi söktürmüş.
şimdi esas soru kısmına geleyim;
ben katalizör taktırmadan sadece lambda sensörünü değiştirirsem, bu sorundan kurtulurmuyum? yani katalizörsüz de devam ederken, lambda sensörü işimi görür, bu problemi çözermi? yoksa zaten katalizör yok, lambda sensörünü değiştirsem bile bir süre sonra yine özelliğini kaybeder ve araç şimdiki sorunu yeniden yaşatırmı?
vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler