Temiz ikinci el yok.
Bunun en büyük nedeni doğuş otonun o sıralar ülkeye, şimdiki kadar ürün sokamamış olmasından kaynaklanıyor.. GOLF4 çok iyi araba olduğundan dolayımı çok fazla görüyoruz ortalıkta? Hayır sadece o zaman Doğuş oto gerçek bir distrübütör gibi çalıştığı için Golf4'ler Golf3'lerden 10 kat fazla gelmiştir Türkiyeye de ondann.. EEE 0 km MK3 yok.. Böylelikle elimizdekilerin değerini iyi bilmemiz gerekiyor. Şimdi son çıkan TSI veya ecobost motorlar ile değilde 2000 ve 2010 arası çıkan enjeksiyonlu arabalar ile benim
sportu karşılaştırdığımda;
- Yakıt olarak
fark yok- Yolcu ve Sürücü Airbag
- İmmobilizer
- ABS
- Klima
- 105 bg motor
+ sunroof
(hundai, toyota, fiat, reno, pejo, seat, skoda, citroen vs.. gözünüzün önüne getirin lütfen 1997-98 model olaları anımsayın, hatırlamaya çalışın.. Ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.)
Donanım olarak çok optimum gibi.. Beni tatmin ediyor açıkcası. Şimdiye kadar bindiğim tek araba bu değil tabii karşılaştırma yapılacak olursa rahatlık ve konfor olarak geri kalır yanı yok. Eksikleri tabii var ama her kadı kızının bir kusuru olur misali bakıyorum olaya.
Tek marşla 2500 km yaptım geldim Allah izin verirse bi o kadar daha gezim var ramazandan sonra.. Aklımda hiçbir zaman şu soru yok "Acaba yolda kalırmıyım?" Yani Mk3 'lerde orjinalliği bozmadan yapılacak şeyler belli, onun dışında hayalleri olanlar arabayı zaman içinde küçük görmeye başlayabilirler..
Belli kronik sorunlar hep bizde var zannediyoruz ve çok yanılıyoruz. Halbuki sanayiye gittiğimizde marş dişlisi, cam halatı, katalizöri ne biliym işte ABS arızası ile giden dünya marka var. Unutmayalım ki BMW veya mercedese veya bugatiye binmiyoruz.