Yurt dışındayım öğrenci olduğumdan dolayı , senede 1-2 kerede olsa Bursaya gelme imkanım oluyor . Benzin ve mazot fiyatları bildiğiniz gibi yurt dışında daha ucuz ama yavaş yavaşda pahalanıyor oralarıda . 4 sene önce 1.70 olan mazot ve benzin şuan 2.32 benzin 2.47 mazot olarak gidiyor . Arabama gelicek olursa 1.9 TDİ ; genelde istanbul üzerinden geliyordum kgs lerden kaçak geçmeme rağmen 45 milyonluk feribot parası + istanbul trafiği + otobanın uzunluğu can sıkıntısından maffediyordu ama bir keresinde deneme yapayım demiştim acilen bursaya gidip gelmem lazımdı 1 gün içeresinde acil dememin sebebi o gün içeresinde dönmüş olmalıydım ; her neyse depoyu fulledik ağzına kadar 55 veya 60 ( 55 litre deniliyor ama inanmıyorum ) * 2.20 den almıştım sanırsam o zaman full depo 120 milyon civarı fullemiştim . Bg deki evimden Bursadaki evim toplam 150 km sınıra kadar 400 km de sınırdan sonra tam 550 km . Full depo ile sabit bir hızda 120 devir ise 2100 civarı istanbulda bile dikkat ettim biraz gidip geldim bg den bursaya bursadan bg ye . 1100 km yaptım toplam full depo ile . Ama sadece o defa o kadar fazla km yapabilmişimdir diğerlerinde otoban çabuk bitsin diye bastığımda olmuştur ama kafadan 800-850 km gidiyorum hep full depo ile . Aracım bana özgümü bilmiyorum ama umduğumdan çok daha az akıyor . Bu arada 2 gün önce tekrardan bg den gelmiş bulunmaktayım ama bu sefer çanakkale üzerinden geldim tekrar 150 km sına kadar + 430 km bursadaki evime kadar yani 580 km bu sefer yol tuttu ama normalde yarım depo giderken mazot bu sefer yarım depo dan daha az yaktı üstüne 1 çizgi bile kaldı desem yeridir hatta daha fazla . Arabam inanılmaz az yakmaya başladı şehir dışında hadi hayırlısı bakalım . Ama gel gelelim Türkiyede mazot ve benzin fiyatlarına isyan etmemek elde değil .