Yükselenler artık kral oldu, kolay kolay kimse indiremez onları. Olan vergi veren ve arada kalan dürüst insanlara oluyor. Açıkçası devlet işini yapabilseydi, verilen maaşla çok rahat geçinilebilirdi ama olmuyor maaşın vergisi alınıyor, yiyecek içeceğin vergisi alınıyor, yakıtın vergisi alınıyor, elektrik su vs derken gerçekten ortada bir şey kalmıyor. Vergi alınması normal ama aşırı vergi alınıyor. Memur kesimi zaten zor bulduğu işinden olmamak için sesini çıkartamıyor, özelde çalışanlar da kimi vergi kaçırarak kimi başka işler yaparak kurtarıyor kendini. Vergisini veren dürüst insanlarda var ama gerçekten çok az sayısı. Memur hiç bir zaman sesini çıkartamayacak işinden olmamak için. Vergi kaçırmaya alışanlar hiç bir zaman vergi vermeye yanaşmayacak. Devlette herkesten vergi toplasa bile hiç bir zaman o tatlı para getiren yüklü vergilerden vazgeçmeyecek. İnsanların davranışları tüm tarih boyunca bu yönde olmuştur, düşünme tarzı ve yapımız böyle çünkü. Devlet dediğimiz de lüks içinde yaşayan insanlar topluluğu olduğuna göre ben artık kısa süre içerisinde düzeleceğine inanmıyorum, bu şekilde duyarsız kaldıkça tam birlik olmadıkça çok zor. Çok uzun zaman alır düze çıkmamız. Biz görebilir miyiz bilmiyorum.