Gönderen Konu: Amortisör Problemim Var  (Okunma sayısı 3402 defa)

Çevrimdışı seyhur

• Profili Görüntüle
Amortisör Problemim Var
« : 06 Şubat 2011, 10:43:52 »
Arkadaşlar arabamın ön sağ tarafından kasislerde takır takır ses geliyordu. Dün servisime gittim, lifte aldılar arabayı. Ön sağ amortisörden çok az bir sızıntı vardı.
"Amortisör patlamış, henüz büyük bir problem değil, biraz ses yapar bi ara müsait olunca bırakırsın yaparız" dediler.
Araç 2003 primeline. İnternette biraz parça baktım; çok farklı fiyatlarda, çok farklı bir ürün skalası var. Gazlısı var, yağlısı var, hem gazlı hem yağlısı var  :D .Ön tarafın sağı değişince solu da değiştirmek gerekli dedi servisim. Forumda bir iki araştırdım, arkadaşlar bazı konularda "arkaları da değiştir" yazmışlar. Anlayacağınız bayağı bir kafam karıştı. Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çek sevinirim.

Bir de bu parçanın numarasını bilen varsa çok makbule geçer. 

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
Ynt: Amortisör Problemim Var
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2011, 18:14:39 »
illaki arkalar değiştirmelisin diye bişey yok. ama önlerin ikisi de birden değişir mantıklı olan budur çünkü şu anda bi sızıntı solda görünzmese bile yakında olacaktır. yenilemişken ikisini de yenilemek doğru, tekini değiştirmek yanlıştır. dedikleri gibi çok acil bişey değildir küçük sızıntı ama tabi amartisorün ömrü dolmuştur. sanıldığının aksine daha sık değiştirilmelidir.

arkalara da bakılır önemli olan sizin maddi gücünüzdür. arkalarda sızıntı yoksa, esnemesine de bakılır iyi ise değiştirmenize gerek yoktur.

tavsiyem 3 fonksiyonlu Monroe amortisorleridir.  Burada size başka markalar da söyleyecekler ama bahsettiğim marka garantili, golf4 üzerinde uzun süre denenmiş randuman veren ve fiyat- kalite başarısı oldukça yüksek bir markadır.

Kolay gelsin
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı seyhur

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2011, 18:27:18 »
Paylaşımın için teşekkür ederim golge.
Bakmaya devam ediyorum. Bildiğin internet satış siteleri veya bayi numaraları varsa  paylaşırsan sevinirim.

Çevrimdışı seyhur

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2011, 11:54:54 »
Arkadaşlar yok mu yardım edecek? Arabanın parçalarının seri numaralarını nereden öğrenebilirim. Firmaların pdf kitapçığı falan var mı?

Çevrimdışı freeman

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 09 Şubat 2011, 01:14:04 »
1J0 413 031 AG bu benim aracımın üzerindekilerin parça kodu sondaki harfler değişebilir BJ de olabiliyor sanırım
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2011, 01:14:18 Gönderen: freeman »

Çevrimdışı seyhur

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 09 Şubat 2011, 13:00:46 »
teşekkürler.