Gönderen Konu: Filtre değişimine müteakip(2001 TDI POLO) yakıt tuketimi %30 arttı?  (Okunma sayısı 7261 defa)

Çevrimdışı Tcihan

• Duanlamı yaşadım ki bedduanla öleyim!
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar Araç 1.4 2001 POLO TDI, hava ve yakıt filtre değişimi ve bakımına müteakip aracın yakıt tüketimi yaklaşık % 30 arttı, bakım yetkili serviste yapıldı.Servis hava akısmetre veya Oksijen (Lammda senserunun) degişimini oneriyor.Sizce başka bir sorun olabilirmi veya bunlardan hangisinin değişimi gerekiyor?Yorumlarınız için şimdiden teşekkür edrim
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2011, 16:40:56 Gönderen: atayyondem »

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
valla bakımla pek alaka kuramadım sorun başka bi yerde olup da bakıma mütakip ortaya çıkması tesadüf olmuş heralde.2001 model dizel bir aracın çok kilometre yapmış olduğunu tahmin ederek, manifold ve egr temizliği yaptırmanızıı öneririrm, ayrıca ülkemizdeki kalitesiz mazottan dolayı katalizör artık görevini yapamıyor olabilir, aracınız kaç km de?

Çevrimdışı Tcihan

• Profili Görüntüle
Arac henuz 100 binde orijinal km.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
siz yine de bu kurum temizliğini ihmal etmeyin, katalizör de son demlerini yaşama kilometresinde şu an.

Yanlız anlayamadığım servisin ya oksijen sensörü değişecek ya da akışmetre demesi, bunlar tespiti kolay arızalar, bi makineye bağlamaya bakar, böyle atıp tutup olmaz ki

Çevrimdışı Tcihan

• Profili Görüntüle
Kurum temizliğini anladımda kusuruma bakmayın Katalizör ne işe yarar?

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
katalizör aracın egzoz sisteminde manifolddan sonra gelen bi parçadır, içinde bulunan elementlerle çıkan ham egzoz gazını tepkimeye sokarak aracın emisyon değerlerini düşürür, bir miktar gücünü de düşürür, aslında çok önemli bir parçadır fakat ülkemizdeki yakıt kalitesi düşük olduğu için bu elementler zamanla işlevini kaybeder ve genelde 100bin ve sonrasında arabada tıkanmalara yol açar.Kurum yapmış egr ve manifold bunun tetikleyicisidir ama tabi ki bir anda yuzde 30luk bir artışa bu sebep olmaz, şayet arabanın altını bi yere vurup, katalizöre zarar vermediyseniz eğer.Ama kış şartları, kısa mesafeler, ya da akışmetre, sensörler herşey olabilir.Ben sadece kontrol edilmesi gereken yerleri belirttim

Çevrimdışı Tcihan

• Profili Görüntüle
Sayın Alper detaylı bilgilerinizden motor ile alakalı mütehassız oldugunuz kanısına vardım.
Servis cihaza surekli baglıyor sadece bir kere G20 diye bir hatadan bahsettiler sonrasında tekrarlamadı.Aracın altı herheangi bir yere surtmedi ama yakıt filtre degisiminden sonra tüketim %30 arttı.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
valla kod olarak bilemeyeceğim ne arızası olduğunu fakat akışmetre yorumunu yapabilmeleri için akışmetreden geçen hava miktarına bi kere bakmaları lazım.O2 sensörü ise o hatayı direk yazması lazım.Bakımda değişen parçalara gelince orjinal olmayan mazot filtresi yakıtı artırır evet ama hava filtresi orjinal olmazsa çok fazla değişmez.Şöyle ki, ben daha yeni bakımdan çıktım, hava filtresi sünger tabakalı olandan idi, ustam bunlar çabuk tıkanıyor, benzinlinin hava filtresini takalım dedi, yakıt olarak bi sıkıntı çıkarmadı.Bakımdan kaynaklı bir sıkıntı var ise şayet, yüksek tüketime sebep olabilecek bir tek mazot filtresi olabilir, o da makineye bağlayınca çıkar mı çıkmaz mı bilemem.

yetkili serviste yaptırdıysanız bu şikayetinizi açıkça belirtin, bakımdan sonra olduğunu ve bakım tarihinizi tabir-i caizse gözlerinin içine sokun.Arıza tespitten zaten ücret talep edilmiyor ama şu olabilir bu olabilir demek yerine direkt şu demek zorundalar

özel bir servis ise usta ile olan samimiyetinize kalmış.

Çevrimdışı Tcihan

• Profili Görüntüle
Konu ile alakalı tum onerileriniz bekleniyor ozellikle bu G20 mevzusu hakkında fikri olan.....