Olurmu öyle şey arkadaşlar.Gaza abanmadıktan sonra her araç az yakar.Ben zamlardan önce inanılmaz agresif kullanırdım ama şu zamlardan sonra gaza basmayı daha iyi öğrendim sanırım.Ben gaza basarken hiç bir zaman aracın beni koltuğa yapıştırmasına izin vermem.Yavaş yavaş ivmelenmesini sağlarım.Aniden gaza basmam.Asla 2500 deviri geçmem ki bu değer, tip tronic şanzumanlı araçların ekonomik kullanım seçeneğinde tercih ettiği ve aracı hem yormayan hemde çekişini zayıflatmayan bir devirdir.Uzun yolda giderken, aracın camlarını açarak aerodinamiği bozup, aracın rüzgar yüzünden yavaşlamasına izin vermem.Ani vites değişimlerinden ve yanlış vites seçiminden kaçınırım.Ayrıca (ki bence en önemlisi) lastiklerimi olması gerekenden biraz fazla şişirip, lastiğin yere uyguladığı sürtünme katsayısını azaltıp, asfaltın lastiği tutmasını engellerim. (tabi güvenlik sınırlarında).İsterseniz bu söylediklerimi deneyin.Eğer aracınızın tüm bakımlarını zamanında ve eksiksiz olarak yapıyorsanız farkı göreceksiniz...