arkadaşlar başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum,
aracımın sağ ön tekerleğinden gelen ses yüzünden özel servise gittim, usta sesi araç hareket halindeyken dinledi ve rulmanın bozuk olduğu değişmesi gerektiğini söyledi, "usta sensin ne diyorsan odur" diyerek değiştir dedim. 4 saatlik beklemeden sonra rulman değişti (rulman değişimi için mevcut rulmanın bileziğinin milden oksijen kaynağı ile kesilmesi gerekir arkadaşlar bilirler)değişimin ardından test sürüşüne çıktım, servisten ayrılır ayrılmaz aynı sesi tekrar duydum ve geri döndüm, bu kezde değişimi yapan usta ile tes sürüşüne çıktık, (teşhisi koyan usta ile değişimi yapan usta birbirinden farklı) hareket halindeyken sesi dinlettim ve ustadan aldığım cevap aynen şu oldu"abi bu ses rulman sesi değil, rulman böyle ses yapmaz" servise geri döndük teşhisi koyan ustaya vaziyeti anlattım bu sefer tekerleği lifte kaldırdı ve çevirmemi istedi ve yine aynı ses, netice olarak sibobun dibinde bulunan somun yerinden çıkmış ve janta çarptığında ses yapıyormuş.sorun bulundu ancak olan benim sapasağlam orjinal fabrika çıkışlı rulmanıma ve zamanıma oldu.
Şimdi geleyim sizlere soruma,
Bu işin zaman ve para olarak bir maliyeti var bu maliyeti usta benden talep etmeli mi? etmemeli mi?
Ya da aynı durum başınıza gelse para verir misiniz? yoksa vermez misiniz?
yorumlarınız için şimdiden tşkler.
saygılar.