Alper yakıt tüketimi yüksek o kadar yakmaması lazım doğru diyorsun ancak benim normal dememin sebebi;
En iyi şartlarda bu aracın yakabileceği minimum değer 5.6 litre.Bu değeri gören oldu mu bilmiyorum ama görüldüğünü varsayalım.
Aracın yaşı itibari ile tüketim artmıştır yani şu an teste alınsa 6.1 civarında yakar.
110-120-130 km hızlarda gidildiği zaman tüketim miktarı 7.5 değerine ulaşır mı? Ulaşır...
Klimanıda açtın +1 litre en az yakarmı?
Yakar 8.5 litre. Bunun LPG'de karşılığı nedir? 10 litre.
Yol şartları(kalitesi asfalt),kullanılan lastik (şu an genelimizde kış lastikler var),soğuk hava tüketimi etkilermi? +1,5 litrede ona desek 11,5 lt LPG tüketimi yapar. 11.5LTx2.3 TL(2.3 TL'den satın alındığını varsayarsak) 0.265 kruş yapar.
Baskı sıfır değilse,filtre yeni değişmemişse,ateşleme elamanları yeni değilse (bobinler,bujiler ve buji kabloları),üzerine hesaplamadaki sapma payını eklersek ( 0,02 krş civarı) bu 0.30 krş tüketim değerini açıklar.
Sağlamasını yaptığımız zamanda: 30 kuruş yaktık, hesap yuvarlaması yapmıştık 0.29 diyelim,bakımlarımızyeni olsaydı 0.26 kuruş yakardı. Klima açmasaydık 0.24 krş yakardı. Lastiklerimiz yeni ve yazlık olsaydı 0.22 kuruş yakardı. Hava ılıman olsaydı 0.20 kuruş yakardı. 120 ortalama ile değil 90-100 ortalama ile gitseydik 0.16 kuruş yakardı.(3000 devir üzerine çıkmadığı için) 16 kuruşluk yakıt tüketimi 2.3 liradan gaz aldığın ortamda normal bir değer. O zaman tüketim değeri normal