ARkadaşım benim arabamın ön camındada çatlak oluştu ve baya bi yürüdü. yürümeden önce tamirini yapıyolar. ve benimkindede yağmur sensörü var camın yamur sensörüyle falan alakası yoktur ya. yağmur sensörü tam ayna ile cama yapışıktır bilgin olsun istersen onun yağmur sensörü olduğuna emin olmak istiyorsan silecekleri kaldır yağmur sensörü etkin olsun ve o aynanın cama yapışık olduğu yere dışardan elinle basskı uygula sileceklerin çalıştığını göreceksin. yani yağmur sensörünü camı değiştirsende çöpe falan atılmaz benim bildiğim yeni taktığın cama onu gene yapıştırırlar. bende camı değiştireceğimde ona verecek para bulamadım daha :D
bende sensörün merceğini camın kendinden zannediyordum tekrar yeni cama yapışıyorso pek sorun olmaz ozaman golf4 'e uygun camı taktırıp geçerim tab.i şimdik aklıma geldi dikiz aynasını cama nasıl yapıştırırız o sorun olabiir. neyse camcıya gitmeden olmıyacak. bu arada cam içerden çatlamış yani tamiri mümkün değil. içerden çatlaklar yapılmıyormuş.
dışardan olan çatlağı nası ltamir ediyorlar ? bende bir karış bi çatlak var dışarıdan onu nasıl tamir ediyolar ?
bu durumdan muzdarip olduğum için araştırdım söyleymiş; camı binevi yama yapıyorlarmış yanı camı cam ile yamıyorlarmış iyne ucu kadar bir iz kalıyormuş diye biliyorum. benim çatlak nasıl olduysa içeriden çatlamış o yüzde yama yapmıyorlarmış. mecbur camı değiştirecem. pahalı fakat alternatif yolları varmış sensörsüz cam alıp sensörü üzerine monte etmek gibi tabi bunuda buradaki değerli arkadaşlardan öğrendim. kazasız günler.