Gönderen Konu: yakıt problemi  (Okunma sayısı 10582 defa)

Çevrimdışı musab

• bir gün herkesin vw olacak :))
    • Profili Görüntüle
yakıt problemi
« : 21 Şubat 2011, 18:23:56 »
 arkadaslar kırsal motorının de ortadan kalkmasıyla :( benim canavar 3.14 kurus yakmaya basladı cebimi bosalttı desem yeridir. gecen hafta gittim enjektorleri degiştirdim orj. bosh farkeden pek birsey olmadı simdi 30 kurus yakıyor bu konuda yardımcı olabılırmisiniz?
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2011, 18:24:44 Gönderen: musab »

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: yakıt problemi
« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2011, 18:57:19 »
Valla bizim MK1'lerimiz benzinli biz nabalım dudak uçurtan rakamlarla uğraşıyoruz aslında bizim araçlarımız çok yakmıyor benzin fiyatları çok yüksek ama eminim dieselci arkadaşlar yardımcı olucaklar bana sorsan normal derim bilmiyorum dieselin tadını tuzunu  :)
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı musab

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 21 Şubat 2011, 19:04:53 »
100 KM ORTALAMA 5 LT YAKIT SARFETMESİ GEREKIYO DİYE DUYMUSTUM DİZELCİ ARKADASLARDAN

Çevrimdışı omertek

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 21 Şubat 2011, 19:10:52 »
Evet ortalama o civarlarda şu an benim araç zannedersem  havanın da soğuk olması ile 6.5 lt yakıyor
1993 RENO TOROS
2000 SEAT CORDOBA 1.6 SXE
1980 VW  MK1 GOLF LD

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #4 : 21 Şubat 2011, 19:12:45 »
Cumartesi ve pazar günü benim beyazgüvercin ile gezintideydim. Litresi 3,08 den 30TL mazot aldım 220 KM yol yaptım 20km daha gidecek mazotum var ibreme göre. Kırsal ilede aynı KM yi yapıyordum.   Bölgede kamyoncuları takip etmeni ve hangi istasyonu çok kullanıyorlar onu takip etmeni tavsiye ederim. EU mazot baya ince geliyor o yüzden yakıt artıyor ama enjetörlerini değiştirirken memeleri keşke küçültseydin.
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2011, 19:13:46 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı musab

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 21 Şubat 2011, 20:37:22 »
Cumartesi ve pazar günü benim beyazgüvercin ile gezintideydim. Litresi 3,08 den 30TL mazot aldım 220 KM yol yaptım 20km daha gidecek mazotum var ibreme göre. Kırsal ilede aynı KM yi yapıyordum.   Bölgede kamyoncuları takip etmeni ve hangi istasyonu çok kullanıyorlar onu takip etmeni tavsiye ederim. EU mazot baya ince geliyor o yüzden yakıt artıyor ama enjetörlerini değiştirirken memeleri keşke küçültseydin.
ölcü olarak tavsiye edebilecegin varmı bildigim kadarıyla basıncla olcüm yapıyorlar

Çevrimdışı arızalı

• Mk2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 22 Şubat 2011, 02:12:35 »
valla benim araba 1,5 lpgli şehir içi 20 liralık lpg ile 90-100 km arası gidio .. çok sıkıştırırsam 80km fln yapıyo . artık motorin eskisi kadar ekonomik sayılmaz çünki litre fiyatı çok arttı. tırcı tanıdıkların varsa yada bulabilirsn bizim burda ltsini 1 tl den veriyolar bi araştır bence ;)

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 22 Şubat 2011, 02:48:13 »
benim oğlan benzinli kmde 0.20 kr yakıyor ist trafiğinde
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 22 Şubat 2011, 03:09:55 »
eski teknoloji dizelci arkadaşlara benim tavsiyem %70 oranında 7 numara yağ kullanmaları olacaktır  >:D Ankara'da Mk1 Mk2 dizeller yaygın olarak bunu yapıyor,hatta tamamını yağ olarak kullananlar var.Bir arkadaşımızda Mk1 dizel var,sanayide koşuşturmaya kullanıyor bu yağ sayesinde km'de 10 yaktığını idda ediyor bilginize :)

Çevrimdışı musab

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 22 Şubat 2011, 09:39:26 »
eski teknoloji dizelci arkadaşlara benim tavsiyem %70 oranında 7 numara yağ kullanmaları olacaktır  >:D Ankara'da Mk1 Mk2 dizeller yaygın olarak bunu yapıyor,hatta tamamını yağ olarak kullananlar var.Bir arkadaşımızda Mk1 dizel var,sanayide koşuşturmaya kullanıyor bu yağ sayesinde km'de 10 yaktığını idda ediyor bilginize :)
peki bu 7 numara yagı nerden temin edebiliriz litresi ne kadar bılgısı olan varmı

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 22 Şubat 2011, 11:49:49 »
Ankara'da olsan yer tarif edebilirdim ama İstanbul'u pek bilmediğim için birşey söyleyemem. Yinede kamyoncular iyi bilir bu tarz yerleri,nakliyecilerin kamyoncuların yoğun olarak durduğu toplandığı durak gibi bir yer varsa o civarda mutlaka vardır  ;)

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 22 Şubat 2011, 11:53:37 »
gani bu 7 numara yag bildiğimiz 10 numara yagın farklı markası mı
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 22 Şubat 2011, 12:53:32 »
biraz daha ince,yağcılar onu bilir 5-7 ve 10 numara yağ bulunmakta. genellikle 10 numara vardır kamyoncularda onu kullanır ama 7 numara yağ daha ince olduğu için binek otomobillerde bunu tercih ediyorlar genelde. 7 numara yağ bulamadığın yerde 10 numara yağda kullanabilirsin ama bu durumda %70 yağ-%30 mazot yerine %50-%50 kullanman daha sağlıklı olur

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 22 Şubat 2011, 13:29:48 »
biraz daha ince,yağcılar onu bilir 5-7 ve 10 numara yağ bulunmakta. genellikle 10 numara vardır kamyoncularda onu kullanır ama 7 numara yağ daha ince olduğu için binek otomobillerde bunu tercih ediyorlar genelde. 7 numara yağ bulamadığın yerde 10 numara yağda kullanabilirsin ama bu durumda %70 yağ-%30 mazot yerine %50-%50 kullanman daha sağlıklı olur

eski passata kullanıyorduk ama o zmanlar 10 numara yag filan bilmiyorduk bakalım arastırayım buralarda teşekkür ederim gani
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)