Mk2 başka eyvallahta Mk3 sahibi olunca fark ortaya çıkıyor Neden Mk2 temiz ve ben burdayım diyen araç çok az o sebepten bence Mk2 eğer Mk3 te şuan aynı durumlara maruz kalaydı Mk3 denecekti ve çoğu vw den anlamayan yani kullanmayanın sahip olmak istediği mk3 tür neden tipinden ve birazda rahatlığından içinin dolulugundan ... Golf mk1 mk2 ve mk3 araçlarına sahip oldum mk1 1 kez mk2 2 kez ve mk3 2 kez bu 2. mk3 aracım her aracta dizel ve 3 kapı idi. Hani burda takır tukur denmiş ya rölantide bunu AAZ,1Z,AHU,AFN ve de Golf mk4 Pd motor olmayan 6 tip motoruda yapıyor, yani TD ve TDİ ayrımı yok hepsi ses çıkarır fakat şunu savunurum 1.6 D ve 1.6 TD ye göre 1.9 TD veya 1.9 TDİ lar daha sessiz özellikle rölantide...Çünkü 1.6 larda otomatik fincanlar (kapetler,lifter) ve elektirikli pompa yok herşey mekanik.
Mk2 nin sesinin kaput altı izalosyon ve Castrol gtx 10-40w tam sentetik baya azaltıyor bire bir denedim.Bu arada Opet te yağ yaptı tam sentetik şuan Castrol den daha iyi onuda kullanabilirsiniz.Hatta fiyatı Castrolden pahalı Lt başına 2 TL falan.