valla benim araç otomatik vitesti üstelik, ama ekstra bakımlı idi, ateşlemesi, sibopları, egzozu, lpgsi, filtresi, yağı, kompresyonu değişmeyen veya kontrol edilmeyen tek bir yeri yoktu.
lastiklerim yeni ve good yeardı
araba ısınana kadar kaloriferi bile açmazdım, otomatik vitesti gaza çeyrekten de az basarak 2500 devirde vites atmasını sağlardım
Öte yandan kullanım stilim tamamen arabayı sarsmamak üzerine.Trafikteyken arkama gelip biri de dayansa bile acele edeyim şunu geçeyim hemen yol vereyim gibi sıkıntılarım olmadan kendi şeridimde ilerlerim. 100 metre ilerde frene basacaksam ayağımı gazdan çekerim frene basmamı gerektirecek durumu en aza indirgerim.İstanbul ankara gibi büyük yerlerde sık sık fren gaz olayı çok etkiliyor.Işıklarda falan kalkacağım zamanda hiç zorlamam, yarım dakikada 60a çıkarım, o hızı gideceğim yere kadar korurum.
Sonuç: Gazın litresi 2.15
30 lira/2.15=13.95 litre
13.95/100=10.7 litre LPG ortalaması yakalıyordum
zaten yol bilgisayarındaki değerler 9.2 ila 10 arası değişiyordu bende, yol bilgisayarı benzini hesaplar bilirsiniz, yani mantıken yine hesabım doğru çıkıyor.
inşallah siz de bu değerleri yakalarsınız.Maşallah diyelim, yeni sahibindeyken nazar değmesin lütfen.