Merhaba. Tran
sporter almayı düşünüyosan herşeyden önce şunu bilmen lazım. 1-Piyasa tamircilerinin bütün dizel arabalara koydukları 10/40 numara yağ kullanırsan, hangi modeli alırsan al, ortalama senede 1 de turbo alırsın! Bikere Tran
sporter'a 10/40 değil, 5/30 yağ koyacaksın, şahsen bunun dışındaki yağı bana bedava verseler, üstüne para verseler arabama koymam. 2-Yağ bakımlarını asla ve asla geçirmeyeceksin, 10 binde bir değiştir, ben her yağ bakımında mutlaka yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve yakıt filtresini değiştiriyorum. Aman idare eder, biraz daha gider demeyeceksin, unutma dizel arabalarda filtreler çok önemlidir. 3- Mutlaka kaliteli bir markanın Euro Dizel yakıtını kullanacaksın, yollarda gördüğün o daha ucuz yakıtlara aldanmayacaksın, bana da bu tür yakıtı bedava verseler koymam, hatta zaman zaman bi arkadaşıma veriyorsam arabayı kesinlikle yakıt almaması için uyarırım. 4-Hangi modeli alırsan al, aracın turbosunu, debriyajını, enjektörlerini en az 2 yere göster, bilgisayara bağlat, arıza tespiti yaptır. 5- Bu arabaların tek zayıf tarafı debriyajlarıdır, yarım debriyaja gelmez, elinde kalıverir. Onun dışında hiç bişeyinden korkma 2,5 ların parcası biraz pahalı, yakıtı fazla ama unutma ASLAN BESLEYEN, YEMİNİ HESAPLAMAZ