Konu epey eski, fakat klima ile ilgili sıkıntılar bitmediği için bende birkaç şey eklemek istiyorum. İlk sayfada bizim vw ile tanışmamızı sağlayan sıfır km aldığımız 2001 tdi lacivert passatımız hakkında yorum yapmışım zaten
O aracı kuzenim halen kullanıyor ve halen daha çeşitli sorunları bulunmakta
Benim şimdiki kullandığım 2004 passatla klima sorunu çektim. Passat bölümünde bir konu mevcut. Detay vermeyeceğim, merak edenler ordan bakabilir.
Diyeceğim şu ki, klima kompresörü kolay kolay bozulan bir parça değil. Biliyorsunuz yetkili servis bozulan parça tamiri yapmıyor ve yenisi ile değiştiriyor. Birçok kişinin serviste klima kompresörü değişecek diye insanlardan binlerce lira ücret talep eden yetkili servisler, aslında kompresör yerine içindeki keçeyi değiştirmeyi düşünmüyorlar mı bilmiyorum... Sizi uyarmak istediğim konu da bu. 50 lira gibi bir rakamla kompresörün içindeki keçe değişimi sağlanarak klima kompresöründeki problem çözülebilir. Tabi kompresör tamamen deforme olmadıysa... Eğer başınıza böyle birşey gelirse öncelikle kompresörün içindeki keçeye baktırmakta yarar var. Aklınızda olsun...