lpg de en iyi ölçüm depo boşaltarak olduğunu duymuştum birgün ben de lpg yi bitirdim 10tl lik lpg aldım( birim fiyatı 2.53 tl idi) 51 km yol yaptım(% 95 i çevre yoluda) bence 1.4 motorlu uno aracın 20 km gitmesi normal
tamam depo boşaltırsın cihazı takmadan önce, 5 liralık yakıtı koyarsın, sonra Allah ne verdiyse basarsın. ani kalkışlar, sıkıştırmalar, 5-6 bin devirler. fazla yakar.
sonra cihazı takarsın 5 liralık lpg ni de koyarsın, çevre yoluna çıkarsın, 90 km sabit hızda rüzgar da arkadan eserken ölçüm yaparsın, veya önünde giden bir kamyonu yakından takip edersin, rüzgar direncini kırarsın, al bu da ölçüm.
demek istediğimi bir örnekle açıklayayım. okulda bir sınıfa girdin, öğrencilerin cinsiyetine baktın, 2 kız 6 erkek var. demek ki bu okuldaki öğrencilerin %25'i kız % 75'i erkek diyemezsin. örnek kitle evrensel kümeyi temsil edecek büyüklükte olmalıdır.
bir aracın ne kadar yaktığını 5-10 liralık yakıtla test etmek hata payını arttırır. bir kaç depo kullansın, toplam kat ettiği yolu hesaplasın, bunun ne kadarı şehir içi ne kadarı şehir dışı gerçekleşti ona göre gerçekçi bir hesaplama yapsın. sonuç daha inandırıcı olur.