Gönderen Konu: Yeni Golf'üm Hakkında birkaç ufak soru  (Okunma sayısı 8187 defa)

Çevrimdışı Mertt

• Profili Görüntüle
Yeni Golf'üm Hakkında birkaç ufak soru
« : 08 Mart 2011, 08:03:25 »
Merhabalar arkadaşlar, uzun bir zamandan beri formunuzu takip etmekteyim. Yakın zamana kadar (Dün sabah) 1974 mode VWl 1303 City bir aracım vardı ancak yakıt problemi sebebi ile satarak 82 model Dizel  bir mk1 aldım. Aracın devrini bugün veya yarın aldıktan sonra resimlerini de sizlerle paylaşacağım...
Az önce de söylediğim gibi uzun zamandan beri formu takip ettiğimden ufak tefek de olsa sizlerden bu araçlar hakkında epeyce bir bilgi edindim. Ancak daha önce hiç dizel aracım olmadığı için ve mk1 ler ile ilgili çok teknik detaya sahip olmadığım için kafamda bir takım sorular var.
Öncelikle araç çok sarsıntılı çalışıyor. Motor ısınınca sarsıntıyı azaltıyor ama kesmiyor. Sanırım biraz da rolantisi düşük hafif gaz verince sarsıntı iyice azalıyor. Sizce bu normal midir? Yani bu araçlar gerçekten bu kadar sarsıntılı mı çalışırlar ?
Bir diğer konu da aracın direksiyonu spor direksiyon diye tabir edilen küçük direksiyonlardan ancak ben o direksiyonlardan hiç hoşlanmıyorum. Bir adet Golf 3 direksiyonu buldum. Acaba golf 3ün direksiyonu bizim  arabaya uyar mı ? Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Zaten arabayı teslim alınca başkaca bir çok konuda sizlerin başını ağrıtmayı planlıyorum umarım sizleri sıkmam  :melek:

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
Ynt: Yeni Golf'üm Hakkında birkaç ufak soru
« Yanıtla #1 : 08 Mart 2011, 09:43:51 »
 Hoşgeldin mert.. Güzel bir karar almışsın tebrikler..  Bende kısa zaman önce GTI dan Dizel ine geçtim mk1 in dediğin gibi soğukken sarsıntısı var ve iliklerine kadar bunu hissettirir ama motor ısınınca keser normalde. Ama dediğin gibi rolentisi düşük olursa buda vibrasyon yaptırıryor ama motor ısındımı kesmesi gerek..

VW mk1 ve mk2(86 ya kadar) lerin direksiyon göbekleri aynıdır ama Mk3 lerin farklıdır bu yüzden tornacı araya bir flanş yapmadan direk takman zor.
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı betazom

• >>> 07 EG 864 <<<
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 08 Mart 2011, 14:00:30 »
ağa araç soğukken cidden iliklerine kadar titretiyor. :D zzzzzzz :D  bunun fazla olması bence motor takozları gidik olabilir, yakıt sistemi hava yapıyor olabilir, yada rölanti düşük olabilir. ama her daim bir titreşim oluyor rölantide.tavsiyem aracını ısıtmadan hareket ettirme. birde aracın sıcak çalışması önemli. yazdan kalma bi durum olabilir bu dediğim genelde termostatı çıkarıyorlar hararet yapmasın diye. kışın bu takılmazsa araç ısınmıyor. bende vardı bu sorun. ama en önemlisi dediğim gibi yakıt kaçağı olmamalı.pompa ve rekorların dibinden. forum golf biliri dolu. sıkıntı yok bilgi açısından. hayırlı olsun allah utandırmasın. kazasız belasız keyifli sürüşler şimdiden.
« Son Düzenleme: 08 Mart 2011, 14:00:43 Gönderen: betazom »
http://img193.imageshack.us/img193/5360/forumiin.jpg
By betazom at 2011-06-08http://img35.imageshack.us/img35/43/dsc069771.jpg[/IM

Çevrimdışı Mertt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 08 Mart 2011, 14:40:54 »
Ben daha önce hiç bir dizel golf'e binmeyi bırakın yakından bile görmemiştim :D Dün aracı çalıştırınca o titremeyle bu araç dağılır diye bile düşündüm ama yanımdaki arkadaşım "normal abi böyle çalışır bu" dediği için rahatladım. Araç kısa zaman sonra güzelce ısındı ve titreşim azaldı, hafif gaz verince iyice azaldı muhtemelen rolantidendir diye umuyorum. Aracı kullanırken içeriye bir duman girmeye başladı antifiriz kokusuyla birlikte, motoru açtığımda radyatörden ufak ufak buhar çıktığını gördüm, aracın üzerinde bulunan radyatörü orijinal 30 yıllık radyatörmüş ki şeklinden de belli zaten acil değiştirmem gerekecek gibi duruyor..  :-\   Ama adam olur  >:D ben vosvosu o benzin paralarına rağmen adam ettiysem bunu başımın tacı yaparaım :D:D

Çevrimdışı betazom

• >>> 07 EG 864 <<<
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 08 Mart 2011, 15:02:52 »
hepsine değer bence... :tamamdir
http://img193.imageshack.us/img193/5360/forumiin.jpg
By betazom at 2011-06-08http://img35.imageshack.us/img35/43/dsc069771.jpg[/IM

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2011, 14:36:37 »
hayırlı uğurlu olsun. tosbağalar yakıtı içerler. ayağımı yerden kessin diye ucuz yollu alınacak araba değil. seven arabasını otomobil olarak değil bir arkadaş bir evlat gibi görenlerin bineceği bir araç. pahalı bir araç. sen onu adam ettiysen dizel golfü kendin de dediğin gibi kral edersin.

Allah kaza bela vermesin.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı white quattro

• S-Line white quattro
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 10 Mart 2011, 17:04:44 »
Hayırlı olsun ;)
quattro

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 10 Mart 2011, 17:47:48 »
hayırlı olsun :tamamdir
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı 90khan

• Ne mutlu Türk'üm diyene!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 10 Mart 2011, 18:39:47 »
hayırlı olsun :) güzel seçim ben ilk aldığım günden beri pişman değilim beri pişman değilim araçtan dolayı tek sorun mazot fiyatlarının çook yükselmiş olması :(

Çevrimdışı Mertt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 11 Mart 2011, 19:51:15 »
Teşekkür ederim arkadaşlar açıkçası arabanın hiçbir şey yakmadığını gördükçe gerçekten harika bir seçim olduğunu bir kez daha anladım

Çevrimdışı alpers3

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 11 Mart 2011, 23:14:16 »

VW mk1 ve mk2(86 ya kadar) lerin direksiyon göbekleri aynıdır ama Mk3 lerin farklıdır bu yüzden tornacı araya bir flanş yapmadan direk takman zor.
[/quote]
tornacıya gerek yok frezeyı alın we ınce yapan mı wardır elımde var bu malzemedn orjınal malzeme 3 kasa ımıdı takarsan bu arra mıl ısını halledebıırım...hayırlı olsun bu arada tıtresımı takma kafaya artık azer olacaksın sgukken ama ısındıgında da devam edıosa bı baktır klaklarına dızel oayında da yag we suya ozellıkle dıkat et derım gerısı hıkaye yoda kalma gıbı durumların omaz bu motorlarda kazasız we sorusuz surusler...

Çevrimdışı SNCKTR

• Nekmiye Babo Jiv...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 11 Mart 2011, 23:46:17 »
Bu kadar konustuk ama fotoları goremedık foto ısterız ya  ;)
http://i44.tinypic.com/akescz.gif
       http://golfmk1ciyiz.biz/Smileys/default/tapinin.gif  
http://50.tinypic.com/15f33o.gif

Çevrimdışı Mertt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 12 Mart 2011, 00:22:29 »
En kısa zamanda fotolarını ekleyecem ama çok bi beklentiniz olmasın ben aracı 3binliraya aldım bu size bi fikir verebilir :D

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 12 Mart 2011, 00:24:05 »
En kısa zamanda fotolarını ekleyecem ama çok bi beklentiniz olmasın ben aracı 3binliraya aldım bu size bi fikir verebilir :D
MK1 olsun varsın 1 TL olsun  :sevgi:
ob ein leben nach dem cabrio ist ???