Gönderen Konu: Golf 3 sport 1.6 aft ile Golf 4 1.6 confortline arasındaki farklar  (Okunma sayısı 21050 defa)

Çevrimdışı mehmetcevahir

• Profili Görüntüle
sonunda eski bir golf 3 yeni bir golf 4 kullanıcısı olarak döndüm. golf 3 ve 4 arasındaki farkları merak eden arakadaşlar için bu konu başlığını açtım. golf 4 ümü aldım lpg taktırdım ve geldim istanbuldan sivasa arkadaşlar. lpg markası olarak landirenzo yu tercih ettim. tercih sebebim aslında hem fiyat olarak diğer italyan sistemlerden daha uygun olması hem de italyan marka olması. 1350 tl ye 10 taksit imkanı ile bağladılar ve simit tüp taktırdım. şimdi gelelim golf 3 ile aralarındaki artılarına ve eksilerine:
öncelikle iç ve dış görünüm itibari ile daha yeni daha modern bir görünüme sahip golf 4. içine bindiğiniz zaman günümüz arabalarından konsol olarak çok büyük farklarının olmadığını görmek daha yeni bir arabaya biniyormuş hissi veriyor insana. halbuki diğer arabam olan golf 3 de 1998 model olmasına rağmen daha çok 1990 lı yıların arabalarından çok ayırt edilmiyordu bu anlamda diğerlerinden. göstergeler ışıklandırmalar geceleyin çok hoş duruyor golf 3 e göre. dört hava yastığı olması, direksiyon yükseklik ayarı ile birlikte derinlik ayarı da bulunması koltuklarının daha rahat oluşu ve genel olarak seyir halindeyken içeriye daha az ses alması daha konforlu bir sürüşü beraberinde getiriyor. direksiyon golf 3 e göre biraz daha yumuşak. yol tutuşu olarak ise süspansiyonların biraz daha yumuşak olması konfor açısından artı fakat ani hareketlerde ve virajlarda golf 4 195*65*15 lastiklerle biraz fazla yaylanıyor ve yatma eyilimi gösteriyor. bunların dışında iç aksam olarak golf 4 te çok fazla ayrıntıya yer verilmiş. torpido lambası, arka yolculara ait tercihli tavan lambaları, bagajda bulunan 12 v çıkışı, far yükseklik ayarları, elektrikli aynalar, amortisörlü motor kaputu, silecek fasıla ayarı, dört cam otomatiği, kapı kilitleme düğmesi, otomatik cam güvenlik kilidi, ön ve arka kol dayamaları, yine ön ve arakada bardaklıklar, kapı içlerinde bulunan aydınlatma ışıkları, yine güneşliklerde bulunan ve güneşlik aynalarının kapaklarının açılması ile yanan aydınlatma lambaları, dört disk freni, evrak gözlerine sahip torpido bölmeleri ile donanımlı bir arabada olduğunuzu anlıyorsunuz. gelelim motor kaputunun altına. öncelikle motor üstüne yerleştirilmiş plastik kapak motor kısmını daha şık gösteriyor. performans konusu ise diğer saydığım özellikler kadar fark oluşturmuyor golf 3 e göre. özellikle kısa mesafelerde şehir içinde golf 3 le golf 4 hemen hemen aynı performansa sahip. ama uzun yolculukta golf 4 ivmelenme olarak biraz daha iyi diyebilirim. zaten araçların beygir güçleri aynı sayılır. farklı olan tork değerleri. golf 3 3500 rpm de 140 nm tork üretirken golf 4 148 nm torka ulaşıyor. sonuç itibari ile son olarak şunları söyleyebilirim. eğer 12000 ila 15000 tl paranız var ise ve illa da golfe binmek istiyorum diyorsanız ki "bu foruma üye iseniz zaten golfe binmek istiyorsunuzdur" golf 3 sport 1.6 aft derim. ama eğer 16000 tl ile 20000 tl arasında bir bütçeniz varsa kesinlikle golf 4 derim. saygılarımla... :tamamdir

Çevrimdışı bandareee

• en iyi araba senin olandır...
    • Profili Görüntüle
güzel bir inceleme olmuş...
Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta Dişsiz mi bir insan onu kardeşleri yerdi
Fevza bütün afakını sarmıştı zeminin Salgındı bugün Şark'ı yıkan tefrika derdi
asım

Çevrimdışı barthez

• Profili Görüntüle
nüansları iyi yakalamışsın golf 3 kısa da golf 4 ten daha iyi 1,6 lar için bende kafama yatan
bir golf 3 bulamadığım için golf 4 aldım arkadaşım hayırlı uğurlu olsun  :)
golf 4 1,8 Highline

Çevrimdışı mehmetcevahir

• Profili Görüntüle
güzel bir inceleme olmuş...
nüansları iyi yakalamışsın golf 3 kısa da golf 4 ten daha iyi 1,6 lar için bende kafama yatan
bir golf 3 bulamadığım için golf 4 aldım arkadaşım hayırlı uğurlu olsun  :)

şimdilik bunlar gözüme takılan ayrıntılar. mümkün olduğunca anlatmaya çalıştım. teşekkürler.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Teşekkürler bilgilendirmelerin için.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı gez_gin

• Profili Görüntüle
hemşerim benim bende 1 ay once sivastan golf 3 sport getirdim

Çevrimdışı mehmetcevahir

• Profili Görüntüle
nerden aldın hemşehrim yoksa benim beyaz golf 3 ü mü aldın burdan. :D
yoksa 34 plaka siyah bitane vardı burda o mu?
« Son Düzenleme: 09 Mart 2011, 21:43:25 Gönderen: mehmetcevahir »

Çevrimdışı gez_gin

• Profili Görüntüle
34 plaka olanı aldım :)

Çevrimdışı gez_gin

• Profili Görüntüle
bu arada zaten ikitaneydi sivasta 1 tane kaldı  ;D

Çevrimdışı cgty.ank

• Profili Görüntüle
çok güzel bi bilgilendirme olmuş teşşkürler :)

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
Bilgilendirme gerçekten çok yerinde ve güzel olmuş,Golf 4'ün tek eksisi Mk3'e göre kullanılan malzeme kalitesi.Golf Mk3'de rengi solan direksiyon soyulan torpido kaplaması ve sökülen koltuk döşemesi göremezsiniz,geri kalan herşey için Mk4.  Bunu da ben eklemek istedim :)

Çevrimdışı mehmetcevahir

• Profili Görüntüle
34 plaka olanı aldım :)

eğer benim baktığım golf 3  ise debriyaj balatası değişmesi gerekiyordu, benzinde tekleme yapıyordu, gazda benzine göre biraz daha iyi çalışıyordu ancak yine de performansı hoşuma gitmemişti, sahibi araç hakkında hiç bi şey bilmiyordu, sis lambaları için ayrı bir düğmesi vardı. ha bi de dört lastiği değişmesi gerekiyordu. eğer o arabaysa biraz bakıma ihtiyacı vardı. inşallah fiyat konusunda bunları da göz önünde bulundurmuşundur kardeşim.

Bilgilendirme gerçekten çok yerinde ve güzel olmuş,Golf 4'ün tek eksisi Mk3'e göre kullanılan malzeme kalitesi.Golf Mk3'de rengi solan direksiyon soyulan torpido kaplaması ve sökülen koltuk döşemesi göremezsiniz,geri kalan herşey için Mk4.  Bunu da ben eklemek istedim :)

evet gani kardeşim bunu yazmayı unutmuşum. golf 4 teki bütün konsol bi çeşit plastik kaplama ile örtülmüş ve zamana bağlı olarak bu plastik kaplama soyulup çirkin bir görüntü oluşturuyor. hatta bir bezle silmeye kalktığınızda iyice bastırırsanız bezin üstüne simsiyah bir şekilde çıkıyor bu kaplama. ama golf 3 te öyle değil. bütün konsol çok kalieteli bir malzemeyle oluşturulmuş üzerinde görüntüyü güzelliştirmek için bir kaplamaya ihtiyaç duyulmamış. malzemesi zaten kendiliğinden güzel duruyor. bu da tabi eğer güneşte çok bırakılmamışsa ve yağ, alkol ya da petrol ürünleri ile temas geçmemişse uzun yıllar yeniliğini korumasına yardımcı oluyor. bi de kapı döşemeleri zamanla sarkıp çok çirkin bir görüntü oluşturuyor golf4 te ama golf 3 ümde aynı model olmasına rağmen böyle bişeyle karşılaşmamıştım. son olarak da golf 3 te bu anlamda kusurlu bulduğum tek bir şey vardı. o da recaro spor koltuklar çok hoş görünmesinin yanında ön koltukların sol ve sağ yanaklarının profilleri kavisli yapılmadığı için zaman sonra kulanıma bağlı olarak koltuk kumaşı altındaki sert sünger malzemeyi delip koltukların döşemelerini yırtmasıydı :tamamdir
« Son Düzenleme: 10 Mart 2011, 09:33:17 Gönderen: mehmetcevahir »

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
benim gibi geniş adamlarında sıkıntısı mk3 de ön koltukların bacakların kısımlarındaki kavislerin rahatsızlık yaratması :D

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
MK3 ile ilgili recaro koltuklardan bende şikayetçiyim. Oturmayı becerdikten sonrası rahatta inip binerken sıkıntı oluyor.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline