sonunda eski bir golf 3 yeni bir golf 4 kullanıcısı olarak döndüm. golf 3 ve 4 arasındaki farkları merak eden arakadaşlar için bu konu başlığını açtım. golf 4 ümü aldım lpg taktırdım ve geldim istanbuldan sivasa arkadaşlar. lpg markası olarak landirenzo yu tercih ettim. tercih sebebim aslında hem fiyat olarak diğer italyan sistemlerden daha uygun olması hem de italyan marka olması. 1350 tl ye 10 taksit imkanı ile bağladılar ve simit tüp taktırdım. şimdi gelelim golf 3 ile aralarındaki artılarına ve eksilerine:
öncelikle iç ve dış görünüm itibari ile daha yeni daha modern bir görünüme sahip golf 4. içine bindiğiniz zaman günümüz arabalarından konsol olarak çok büyük farklarının olmadığını görmek daha yeni bir arabaya biniyormuş hissi veriyor insana. halbuki diğer arabam olan golf 3 de 1998 model olmasına rağmen daha çok 1990 lı yıların arabalarından çok ayırt edilmiyordu bu anlamda diğerlerinden. göstergeler ışıklandırmalar geceleyin çok hoş duruyor golf 3 e göre. dört hava yastığı olması, direksiyon yükseklik ayarı ile birlikte derinlik ayarı da bulunması koltuklarının daha rahat oluşu ve genel olarak seyir halindeyken içeriye daha az ses alması daha konforlu bir sürüşü beraberinde getiriyor. direksiyon golf 3 e göre biraz daha yumuşak. yol tutuşu olarak ise süspansiyonların biraz daha yumuşak olması konfor açısından artı fakat ani hareketlerde ve virajlarda golf 4 195*65*15 lastiklerle biraz fazla yaylanıyor ve yatma eyilimi gösteriyor. bunların dışında iç aksam olarak golf 4 te çok fazla ayrıntıya yer verilmiş. torpido lambası, arka yolculara ait tercihli tavan lambaları, bagajda bulunan 12 v çıkışı, far yükseklik ayarları, elektrikli aynalar, amortisörlü motor kaputu, silecek fasıla ayarı, dört cam otomatiği, kapı kilitleme düğmesi, otomatik cam güvenlik kilidi, ön ve arka kol dayamaları, yine ön ve arakada bardaklıklar, kapı içlerinde bulunan aydınlatma ışıkları, yine güneşliklerde bulunan ve güneşlik aynalarının kapaklarının açılması ile yanan aydınlatma lambaları, dört disk freni, evrak gözlerine sahip torpido bölmeleri ile donanımlı bir arabada olduğunuzu anlıyorsunuz. gelelim motor kaputunun altına. öncelikle motor üstüne yerleştirilmiş plastik kapak motor kısmını daha şık gösteriyor. performans konusu ise diğer saydığım özellikler kadar fark oluşturmuyor golf 3 e göre. özellikle kısa mesafelerde şehir içinde golf 3 le golf 4 hemen hemen aynı performansa sahip. ama uzun yolculukta golf 4 ivmelenme olarak biraz daha iyi diyebilirim. zaten araçların beygir güçleri aynı sayılır. farklı olan tork değerleri. golf 3 3500 rpm de 140 nm tork üretirken golf 4 148 nm torka ulaşıyor. sonuç itibari ile son olarak şunları söyleyebilirim. eğer 12000 ila 15000 tl paranız var ise ve illa da golfe binmek istiyorum diyorsanız ki "bu foruma üye iseniz zaten golfe binmek istiyorsunuzdur" golf 3
sport 1.6 aft derim. ama eğer 16000 tl ile 20000 tl arasında bir bütçeniz varsa kesinlikle golf 4 derim. saygılarımla...