Gönderen Konu: DİZEL ATEŞLEME SORUNU ACİL YARDIM ! :)  (Okunma sayısı 11012 defa)

Çevrimdışı kuzeyank

• Profili Görüntüle
Ynt: DİZEL ATEŞLEME SORUNU ACİL YARDIM ! :)
« Yanıtla #14 : 02 Eylül 2011, 01:12:37 »
Kinaye sezdim... :)
Ama emin ol gerek duymuyorsun,sistem soğuk hava karışımı üzerine kurulu olduğu için...   ;)
yanlış anlama  ;)
 kızdırma bujileri normalde ne işe yarıyor? Fabrika neden koymuş?
Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.

Çevrimdışı betoqu

• '' Bize her yer Kripton...''
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 02 Eylül 2011, 01:32:43 »
yanlış anlama  ;)
 kızdırma bujileri normalde ne işe yarıyor? Fabrika neden koymuş?

Yok be kardeşim,neden yanlış anlayayım.? Burada toplanma sebebimiz bu,fikir alışverişi... ;)

Senin aracını da kullandım, MKII Diesel. MKII'lerde evet,kızdırma bujisinde ihtiyac var ama benim araçta yok. Kızdırma bujisinin görevide ilk ateşlemede yanma odasına gönderilen dizeli ısıtarak,püskürtmeyi kolaylaştırmak. 

Çevrimdışı ustadbob

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 24 Eylül 2011, 18:23:40 »
teyp e bi şalter yaptım aracı stop ettiğimde şalteri off ediyorum yaklaşık 1 ay oldu ve problem yok . yani çalışıyor ancak şimdide şöyle bir problemim var :) marş verdiğimde gaz vermeden araç çalışmıyor nedendir acep ? sevgili mk3 kullanıcıları :) bujilerden diye düşünüyorum ben ama ?

Çevrimdışı omertek

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 24 Eylül 2011, 23:17:01 »
Yok be kardeşim,neden yanlış anlayayım.? Burada toplanma sebebimiz bu,fikir alışverişi... ;)

Senin aracını da kullandım, MKII Diesel. MKII'lerde evet,kızdırma bujisinde ihtiyac var ama benim araçta yok. Kızdırma bujisinin görevide ilk ateşlemede yanma odasına gönderilen dizeli ısıtarak,püskürtmeyi kolaylaştırmak. 

Tam olarak böyle değil Oğuzhan , kızdırma bujisi yakıtı değil silindirde pistonun yukarı çıkarken sıkıştırıp ısıttığı havanın gerekli sıcaklığa gelmesine yardımcı oluyor.Isıtma bujilerinin çalışmaması yazın sorun teşkil etmesede kışın marşa bastığın anda içeri giren hava soğuk ve nemli olacağı için  değerini o zaman daha iyi anlarsın :)
1993 RENO TOROS
2000 SEAT CORDOBA 1.6 SXE
1980 VW  MK1 GOLF LD

Çevrimdışı omertek

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 24 Eylül 2011, 23:22:14 »
teyp e bi şalter yaptım aracı stop ettiğimde şalteri off ediyorum yaklaşık 1 ay oldu ve problem yok . yani çalışıyor ancak şimdide şöyle bir problemim var :) marş verdiğimde gaz vermeden araç çalışmıyor nedendir acep ? sevgili mk3 kullanıcıları :) bujilerden diye düşünüyorum ben ama ?

Geçmiş olsun  :tamamdir Bazen oto elektrikçi arkadaşlar dikkat etmediklerinden yeni takılan cihazların beslemelerini araçta çalışan başka bir cihaz tesisatı üzerinden alıyorlar o zaman böyle ilginç sorunlar olabiliyor dikkat etmek lazım  ;)
1993 RENO TOROS
2000 SEAT CORDOBA 1.6 SXE
1980 VW  MK1 GOLF LD