Gönderen Konu: denediniz mi?  (Okunma sayısı 10507 defa)

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
denediniz mi?
« : 15 Mart 2011, 11:30:04 »
S.a Arkadaşlar araba sabit ve vites boştayken gaza sonuna kadar basıyorum. Deviri sona vurduruyorum. En fazla 1 dakika.  Egzost baya su atıyor. Ondan sonra arabanın çalışması rahatlıyor. Yani bizim arabalar devirsiz kullanmayı da sevmiyor. Arada bir bunu yapmanın baya faydasını görüyorum.

sizler de denediniz mi?
Ya yol ol, ya yol ver ya da yoldan çekil

Çevrimdışı alpers3

• Profili Görüntüle
Ynt: denediniz mi?
« Yanıtla #1 : 15 Mart 2011, 11:32:42 »
S.a Arkadaşlar araba sabit ve vites boştayken gaza sonuna kadar basıyorum. Deviri sona vurduruyorum. En fazla 1 dakika.  Egzost baya su atıyor. Ondan sonra arabanın çalışması rahatlıyor. Yani bizim arabalar devirsiz kullanmayı da sevmiyor. Arada bir bunu yapmanın baya faydasını görüyorum.

sizler de denediniz mi?
nerden aklına geldı de bunu yaptın ozkan merak ettım :D

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 15 Mart 2011, 11:37:25 »
Bi arkadaş bu forumda katalitik konvertörün teknik açıklamasını yaparken egzosta su buharının ve dolayısı ile suyun biriktiğinden bahsetmişti.birincisi ordan,
ikinciside ailemin ilk arabası olan toros sw 'yi şehir içinde ve devirsiz kulllanmıştım. En sonda egzosun için soba kurumu gibi dolmuştu. Acayip ağırdı. Tabi son kısım değişmişti. Orda usta arada bir böyle devirli kullanımın egzosu temizleyeceğiniz söylemişti. Ondan denedim.
Arabanın çalışması ne zaman abuklaşırsa yapıyorum düzeliyor.  ;D

Çevrimdışı alpers3

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 15 Mart 2011, 11:39:53 »
ama dewırlı kullanmak demek elektrık kestırmek degıldır kı arabayı kards dıkkat et cok mantıklı degıl gazı kokune kadar basıp bırkac dka oyle tutmak aman dewırlı dedıgım 4000 5000 arası kullan sen 7000 7500 sakat :tamamdir

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 15 Mart 2011, 11:57:29 »

sizler de denediniz mi?
mutlaka biliyorsunuzdur ama ben genel bir hatırlatma yapayım, motor soğukken asla böyle bir şeyi denemeyin .. motor uygun sıcaklığa gelince bile 1 dk. son devirde kullanmak bile bence uygun birşey değil .. motoru ara sıra devirli kullanmak bencede gerekli, zaten altınızda golf varken bunu yapmayan yoktur ... :)

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 15 Mart 2011, 12:03:59 »
Bu biraz uygulama şekliyle alakalı
Zaten soğuk motora bunu yapmıyorum. bu işlemi deviri kademeli yükselterek sona çıkarıyorum.Gaza pompalayarak ama deviri kademe kademe yükselterek yapıyorum.  Son devirde en fazla 15-20 sn kalıyor. Tüm bu işlem zatem bir dakika sürüyor.
« Son Düzenleme: 15 Mart 2011, 12:04:34 Gönderen: ozkan_misirli »

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 15 Mart 2011, 12:08:25 »
Bu arada konuyu dağıtmadan dikkat çekmek istediğim nokta egzostan çıkan su meselesi. Arabanızı zaten devirli kullanıyorsanız zaten yapmaya gerek kalmıyor.

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 15 Mart 2011, 12:10:15 »
o suyun devirle ilgisi yok  >:D sen normal kullanmaya devam et bence suyunu çıkarma :D

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 15 Mart 2011, 12:12:43 »
mutlaka biliyorsunuzdur ama ben genel bir hatırlatma yapayım, motor soğukken asla böyle bir şeyi denemeyin .. motor uygun sıcaklığa gelince bile 1 dk. son devirde kullanmak bile bence uygun birşey değil .. motoru ara sıra devirli kullanmak bencede gerekli, zaten altınızda golf varken bunu yapmayan yoktur ... :)

aynen öyle yakıt ekonomisi yapacaz diye arabayı aptallaştırıyoz. Bende arasıra yolu boş yakalayınca 4000 devirlerde kullanmaya gayret gösteriyom

Çevrimdışı tevafuk7

• mavişim :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 15 Mart 2011, 13:33:10 »
ya devirli derken ben 3000 görünce vites değiştiriyorum 4000 5000 yapınca devirsiz kullandığımı hiseediyorum demek 4000 5000 mi devirli  >:D  >:D  >:D yardımmmmm  :D  :D  :D
Tüm sayfa imzanız olmak zorunda değil. Küçük imzalar lütfen.

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #10 : 15 Mart 2011, 13:34:36 »
Ben arada köklüyorum.
İki günde bir benim araba bir defa da olsa kırmızıya kadar geliyordur.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 15 Mart 2011, 14:28:17 »
nerden aklına geldı de bunu yaptın ozkan merak ettım :D

:)
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 15 Mart 2011, 14:34:49 »
o suyun devirle ilgisi yok  >:D sen normal kullanmaya devam et bence suyunu çıkarma :D
;D

Çevrimdışı sedatdali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 15 Mart 2011, 15:13:10 »
valla kardeşim 2 haftada bir ümraniyeden kurtköye gidiyorum ki arabam otamatik yolu boş buldumu 180 i görene kadar yapıştırıyorum herhalde bacalarda temizleniyodur  ;D