arkadaşlar söylediklerinizin bir kısmının çok basit çözümleri var. yeterki yetenekli ustanız olsun.
1) konsol sesi için; benim elektrikçiye (yetenekli bir insandır) dedim, komple konsolun sağ tarafındaki bölümü (torpidoyu) söktü, monte yerlerinden etrafını ve kapağını, kenarlarını serçe parmağı kalınlığında rulo şeklinde satılan çift tarafı yapışkanlı süngerle kapladı. aynı malzemeyle orta konsolun kenarlarındaki parçaları da kapladı (söküp içten). sonra torpidoyu yerine monte etti. sonuç= ister çukura gir, ister yolcu sağa sola ayağını kolunu dayasın farketmez hiçbir tıkırtı yok.
2) arkadaki ses için; 4 senelik kullanım sonrasında 15 tatile gidip gelimemin ardından arkadan kasisli şehir içi yollarında gıcırtı gelmeye başladı. bir baktık, arkadaki bagajı örten, kapıyla hareket eden kısmın 1-2 milimetre bile oynadığında gıcırtı yaptığını tespit ettik. hemen parçanın tam kenarının denk geldiği kısmlara siyah, keçe gibi bant yapıştırdık (her iki tarafa da). ses diye birşey kalmadı. az düşündüm, sıkıntıyı buldum. 15 tatile giderken arkadaşım ve eşini de götürmüştüm. eşyalar bagaja sığmayınca 2 küçük valizi de kapagın üst kısmına koymuştum. bir daha bu hataya düşmeyeceğim
3) arka küllüğü komple söktürüp, oturduğu kısmıda kestirip, konsol tarafına denk gelen kısma da boş kalmasın diye o tarz bir plastikten parça monte ettirdim. fön makinesi gibi birşeyle ısıtarak tam yerine oturtuyor döşemeci. orjinal gibi oldu. şimdi arkada istiyen sağdan sola veya tersine rahat geçebiliyor. küllüğü de direk adama bıraktım
4) benim gibi uzun süre mk4 kullanıp, araba sevdasıyla türlü türlü araç ta kullanmışsanız, golften aldığınız tadı hiç bir arabanın vermediğini anlarsınız. tabiki bu da göreceli, sizin isteklerinizin doğrultusunda.eylül ayında değiştirmeyi düşündüm, satma aşamasında vaz geçtim. geçen ay bir müşteri çıktı, tam ben arkadaşımın 2005 full borasını alim derken, 1-2 gün müsade dediler, ben de o arada arçla paso gezdim. gene satmaktan vaz geçtim. kerataya bindikçe binesim geliyor, bağımlılık gibi. mutlaka her sorunun bir çözümü vardır.gülü seven dikenine katlanır. biraz sabır, bir de yetenekli bir usta :saygılar