arkadaslar 20 yasındayım 3-4 yıldır belki daha uzun içimde araba aşkı var. azimle 2 3 yıl çalıstım ve para biriktirdim. son 2 yılda honda civic vti hayali kurdum kısmet olmadı ama hiç hayallerrimde olmayan golf nasip oldu.
bikac arkadas şanzımandan bahsetmiş bende biraz aynı sorundan dertliyim hem bilgi almak hemde bilgi aktarmak amacım sadece.
ilk araba 05.11.2011 de almıs oldum bu mavi bir golf 4 oldu. aracı bir uzun yol otobüs şöföründen aldım km si gayet güzel (133.000) kaza ve boya olmayısı fiyatının cazipliği (18.000 tl ) ve bir alman oluşu birçok + kazandırdı
kısa kesecek olursak
1 - 1.5 ay önce 5. vitese attıgımda hafif bi ugultu duydum ancak süren bilebilirdi ve farkettim bikac yere sordum yagdan dediler gittim değiştirdim ve kesilmedi daha sonra 4. daha sonra 3. ve 2. viteslerde duymaya basladım. tam servise götüreyim derken sabah uyandım ve garajın altının komple yag oldugunu gördüm.
usta getirttim şanzıman keceleri patlamıs dedi ardından sanayiye götürdüm bunun için şanzımanın inmesi gerekiyordu ve sonrasında sanzıman patlamış dediler. aracımı simdi eve getirdim 1500 tl masraf ettim kazalı bi araçtan sanzıman ayarladık. su an araçta aşırı bir sürtünme sesi var 1 ay içinde bunun düzelecegini soylediler simdi cok merak ediyorum düzelecek mi?
cok uzun oldu farkındayım ilk yorumlarım özür diliyorum biraz içim acıdı da:)
son olarak arka suspansiyon sesi bende vardı lastikleri orjinalleriyle değiştirdim kesildi.
negatif yonleri
-arabayı ne kadar yere indirirsen indir arkası cok yuksek kalıyor
-kronik şanzıman sorunu
-rolanti de çalısırken titremeler oldu ara ara ve rolanti yükselip alcalması
-arka küllüğün cok kalitesiz olması
-ön küllük içinde kücük bi ısık olmadıgı için gece küllüğü göremiyorum ( babamın sercesinde bile var )
-hemencecik nazar degdi 3 içinde
-torpido tarafından ve sag aynadan gıcırtı sesi gelmeye baslaması
-sag aynanın kucuk olması bana göre - taraflarıdır
haricinde cok konforlu bir aractır fiyatına göre
gidişi fena sayılmaz kalkısı vs herşeyi cok iyiydi yeni şanzımanda nasıl olucak merak konusu
ismail ertan