Gönderen Konu: fabrika alarmı ötüyor  (Okunma sayısı 13166 defa)

Çevrimdışı ikili

• Profili Görüntüle
fabrika alarmı ötüyor
« : 07 Haziran 2011, 21:17:51 »
 Merhaba arkadaşlar izmir aliağa da yaşıyorum. iki hafta öne 2000 model 1,9 tdı passat satın aldım.bir haftadır da kapıları kilitledikten sonra kendi kendine ötmeye başladı 15 er saniye aralıklarla ve sıklıkta ötüyor.kapılarla ya da kumandadan oynayınca susuyor.aracımda alarm yok ve kornası da çalan sesten farklı.satın aldığım kişiyi aradım fabrika çıkışlı bir alarm olduğunu ve kendisinde hiç ötmediğini söyledi.bir kaç gün sonra izmir de bir servise götürdük alarm sinyali geldimiş sildik tekrar yapmaz yaparsa getirin uzun uzun bakalım dediler. ki sessizliği ortalama 6 saat sürdü.bu konuda bir fikri olan varmı acaba sorun nedir.not: sol iki kapı açılınca tavan lambaları yanmıyor: diğer hangi kapıyı açarsam açayım bğtğn lambalar yanıyor. aracın başında nöbet tutar oldum.ilginize teşekkürler

Çevrimdışı urald

• Profili Görüntüle
Ynt: fabrika alarmı ötüyor
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2011, 13:34:28 »
Haklsınız kornadan farklı bir düdük sesi çıkar. Bu alarmın iç denetimi comfortline modelde yoktur kapıları ,motor kaputunu, bagaj kapağını kilitliyken zorla açmaya çalışırsanız yada saydıklarımdan biri tam kapalı değilken merkezi kilitlemeye basarsanızda çalar. Sizin sol 2 kapı tavan lambasını yakmadığına göre kilitlerdeki sviçlerde yada kiltin içindeki elektronik kartta lehim çatlağı vardır. Bu durumda kapı fiziksel olarak kilitlense bile kilitleme sinyali gitmiyor yada zaman zaman kesiliyor bu nedenle de alarm çalıyordur.

Bence yapmanız gerekn kapı kilitlerini söktürüp (tanesi 240 TL idi) sviçlerini temizleyip içindeki kartı çıkarttırıp bir elektronikçiye götürüp lehimlerin üzerine havya ile basıp lehimleri yenilettirin. Ben bu şekilde yaptırıp problemimi çözmüştüm. Ayrıca sviç Tempra sviçleriyle aynı olup tempranınki vidalı bununki perçinlidir. Perçini söküp yerine Tempranınkini takabilirsiniz. Benim sviçler sağlamdı ancak kapıları yağlarken zaman içerisinde aralarında birikinti oluşmuştu. Önce sviçlerle başladım sorunum çözülmedi son olarak lehimleri yenilettim ve problem bitti.

Kolay gelsin.

Çevrimdışı takyanus

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 09 Haziran 2011, 01:20:40 »
aynı sıkıntı bende de var. aracı kumandadan 2 defa kilitliyorum. kapıda yanıp sönen kırmızı ışık söndüğü zaman ötmüyor.

Çevrimdışı ikili

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 09 Haziran 2011, 22:26:38 »
bu gün söfor ve bagaj hariç kilitlerin swich leri değiştirildi.tek bir swich 50 tl.toplam 200 lira harcadım.kontroller yapıldı normal.izmir den aliağa ya geldim.kapıları kilitledim 5 dakika sonra yine başladı.sabaah yine gidecek.kapıda ki işık bir sönse sorun kalmayacak ama sönmüyor.mesela şu dadkika itibariyle normal.bakalım gece ne olacak :)

Çevrimdışı ikili

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 09 Haziran 2011, 22:28:27 »
unutmadan tavan lambalarımda normale döndü.arabamı müthiş bir heyecanla almıştım ama inannın soğumdum.binmek bile gelmiyor içimden.

Çevrimdışı urald

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 12 Haziran 2011, 10:22:20 »
Elektronik kartların lehimlerini elden geçirtin derim. Çok zor değil bir kartın üzerinde toplasan 15 yenilenecek lehim noktası ya var ya yok. Havya ile üzerlerine basıp tekrar eritecek varsa lehim çatlağı giderilmiş olacak. Benim kapılarda merkezi kilitleme de bazen kendi kendine kapının birini açıyor yada kapatıyor yada devreya girmiyordu. Dediğimi yaptırın birşey kaybetmezsiniz. Parça da değişmeyecek masrafsız birşey yani. Benimkileri servisten bir elektrikçi yapmıştı söktü bana verdi gidip lehimlerini yenilet dedi. O günden bu güne 1 seneden fazla geçti problem yok. Şu ara hava yastıklarıyla meşgulüm :)  Kolay gelsin.

Çevrimdışı ikili

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 12 Haziran 2011, 12:09:26 »
sorunun kaynağını nihayet bulduk.kaput ta aynı sensörden varmış fakat bir tadılat görmüş o yüzden yerine takılamamış. takılacak durumda da değil tabii.o yüzden fişi çıkardık ve herşey bir anda normala döndü.fakat ne varki hiç zaman görülmemiş ki tamirciden çıkınca başka bir yer bozulmasın.kapı kilitlenince açık olan camlar kalkıyordu.şimdi kalkmıyor.acaba kazara iptal mi edildi çünkü hareket edince kitlenen kapıları iptal etmesini istemiştim.birde sol kağıdan bir devre sökülmüş babama kağıdan kaplo kopmuş onun için bu devre yapılmış denilmiş + sağ cam artık tek hamlede açılmiyor.offf offf kumadan dan cam kaldırma cizhazla açılır mı acaba ?