Merhaba, ben de kendimce bu uygulamalarla uğraşıyorum. Burada bir usta 1.6 d T2 minibüsüne turbo uygulaması yaptı fakat motor fazla dayanmadı. Artık düz pompa mı kullandı da motor fakire binip detonasyona uğradı diye mi bitti yoksa ustanın dediğine göre motorda fıskiye yok diye mi? dayanmadı bilmiyorum. Senin yapacağın iş riskli olabilir.
Eğer illa ki yapacağım diyorsan sana tavsiyem şu olacak;
Blokta fıskiye yoksa, fıskıyeli bir turbo blok al
Daha sonra sana LDA pompa gerekecek, ya kendi pompandan bir LDA pompa çıkaracaksın ya da hazır bir pompa alacaksın.
Bunlardan sonra yapacağın iş çok basit,emme ve egzz manifoldlarını değiştirmek, turbo için bir yağlama almak. Bu işlemlerden sonra turbo dizel bir aracın olmuş olur.
Ama bana göre en mantıklısı bu kadar uğraşacağıma hazır bir motor alır atarım. O araçların motorları o kadar pahalı değil sanırım. 2.000-3.000 TL arası bir motor bulabilirsin.Kaldı ki elinde ki motoru en az 2.000 TL'ye satsan turbo uygulaması sana 1.000 TL ye gelmiş olur. Zaten yapacağın masraf en az 1.000 TL'yi bulacaktır.
Unutmadan; senin aracının krankı ile turbolu aracın krankları aynı,sıkıştırma oranları da aynı, pistonları da aynıdır kanaatimce.