Baland
MK2 Jetta
benim 5 yılım opelin içinde geçti x20xev motor kullanıyosun Allah kolaylık versinn:) sorunlar bitmez kulbitür yag kaçırır. bujı kaboların bozulur. rolantin ayar tutmazz... egr tıkanır. eksantrik sensörün bozulur. krank sensörun kabllaır yanar:) abf den çok yakar abf ye yetişemez:=) 4 yıl opel kullandım 3 tane corsa degiştimm.. 1 senedir vw kulanıyorum bunlardan biri mk2 şimdiki golf 3 gtı. bundan sonra opele binmem:=) Acı gerçekler:)
Benim 2005 yılında ilk aracım Vectra GT A kasa idi. Tek kelime ile müthiş bir aractı. Sonrasında A kasa 2.0gls aldım ve şimdi 1998 Gls 136. 16v var. ancak dediğin sorunların 1 tanesini dahi hiçbir aracımda yaşamadım. Benim arac şu an 65000km de inan bana "0" araba gibi. Ama şunu söyleyebilirim ki bakım aksatmadan devamlı ve tam ve opelden gerçekten anlayan bir yerde aracına baktırıyorsan sorun yaşamazsın.
Sadece egzantrik devir sensörü kronik olarak bozuluyor o da 70-80 tl gibi birşey olması lazım. Tam hatırlamıyorum. Ama benim gibi her bir
ayrıntıyı zamanı gelmeden baktırırsa sorun yaşamazsın.
Diğer bir yandan acı bir gerçektir ki Opel 'e ülkemizde çok hor biniilmekte ve tabiri caizse "eşşek" niyeti ile kullanılmakta. GT diye tabir ettiğimiz o arabalara ne garip süslemeler, yapıştırmalar vs yapılmakta, arabalarda koyun vs taşınmakta hatta inşaat malzemesi vs taşınmakta... Ancak dikkat edin VW marka hiçbir araca bu tarz hor kullanıcılar binmiyorlar. Opelden bu sebeble soğudum ve bu nedenle vw golf GTI veya mumkunse VR6 almak niyetindeyim şu aralar.
Takdir edersin ki araca nasıl bakarsan o da sana öyle bakar..