benmde öle bı duşuncem vardı kesme falan yapmak ıçımden gelmedı kıyamadım önceki kolonlar 10 cm hıç bir işe yaramıyor oraya tızlerimi koydum mıtlerı arkaya koyunca öne iyi ses vermıyordu bende dgşk bı yontem yaptım bugun içinde fotosunu çekıp yuklemeye çalışıcam direk arka pazuta koyunca ses öne net gelmıyor ama böle yapınca %70 fark ettı kolon yıne arkada ama arkadan öne dogru bakıyor ve ses hem arkaya hem öne yetıyor fotoyu olunca daha net anlaşılır nedmeek istedigim
bende tizleri gogusteki yuvalara alip midbasslari kapilara almak istiyorum..
hatta belki 3 yol kullanma ihtimalim bile olusabilir, eger 3 yol komponenet kullanirsam da midrnge ler goguse girerse oraya koyucam, tizi cam kenarina mid bassi da kapiya dusunuyorum..
buarada sizin anlatmak istediginizi gayet iyi anladim ama benim bagaj tamamen subwoofer kabini ile dolu
bagajda bir cift dd bass var..
arkaya ne koyarsam koyayim basslarin altinda ezilecek idecek ve sadece anlasilmaz ses verecek..
arkaya kesinlikle koymak istemiyorum..
belki benim yaptığım örnek olur sana: kapı ve ön konsoldakileri alpine 10cm 80watt lık arakalarıda jbl 16cm componentlerle değiştirdim. bagaj düdük kadar olduğundan amp. ve sub bişey yok. zaten pekte hoşlanmam. cd playerim da usb okuyuculu sony bişey bişey modeli. derdim temiz ses, 6 adet kolonla heavy metal, punk .. vs dinlediğimden benim için tatminkar.
hocam benim su an hali hazirda mono anfim ve bir cift subwooferim var..
teybim de var..
stereo bir anfi alicam ve muhtemelen hertz hsk165 yada hsk163 komponent alicam..
bana sadece kapilara hoparlor yeri lazim..