Gönderen Konu: İnanmayacaksınız ama 2010 model MK1 (benzeri) varmış.  (Okunma sayısı 5740 defa)

Çevrimdışı nebelais

• Profili Görüntüle
Arkadaşlar internette gezinir iken VOLKSWAGEN CİTİ 1.4İ ROX diye bir araca rastladım , meksika üretimi imiş ve bizim golf 1'ler ile aynı görünüyor. Bu araçların 2010 modelini bile gördüm , bilgisi olanlar var ise bence bu konu konuşulmaya değer.

* Yedek parça temini
* Güncel modifikasyonlar

Gibi konularda bize çok yardımı olur gibime geliyor. Düşünsenize bu araçlar ekonomik olarak bağımlı ve düşük gelirli olan Meksika gibi bir ülkenin ihtiyaçları için yerinde üretiliyor. Araç özelliklerinde yenilenmiş göğüs , yenilenmiş direksiyon , immobilizer , 4 disk fren , abs , enjeksiyon vs. gibi bir çok özellik gördüm. Aracaın dış görseli çok az değişiklik olmak kaydı ile bizlerinki ile aynı. Kullanılan parçalar çok benzer. Motor resmi göremedim ancak polo 1,4 İ motor olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşlar düşünsenize yabancı sitelerden anladığım kadarıyla bu araçları VOLKSWAGEN üretiyor. Eğer araçlarımızı yaşatmak ve güncel tutmak , klasikler listesine eklenmesini sağlamak istiyor isek bunu değerlendirmeliyiz. Belkide bu araçların varlığını bir çoğumuz biliyoruzdur. Ancak forumda bahsedildiğini ben hiç görmedim. Bu nedenle bu başlığı açıyorum veya konuyu güncelleştiriyorum. Neden VOLKSWAGEN Türkiyeden bu araçlarla ilgili bilgi ve parça temini hakkında yardım talep etmeyelimki... Böyle bir durumda birlik olabilirsek birşeyler elde edebiliriz gibime geliyor. Yada belkide çok saf düşünüyorumdur. Yinede kendimce fikirlerimi buradan sizlere duyurmak istedim. Yardımlarınızı ve birlikteliğinizi bekliyorum , şimdiden çok sağolun.

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
Ynt: İnanmayacaksınız ama 2010 model MK1 (benzeri) varmış.
« Yanıtla #1 : 29 Mart 2011, 18:40:43 »
 Forumda dönem dönem konuşulur bu konu.. CITI golf ler 2007 yılında üretimi bitirildi ama stoklarda hala vardır ve 2011 olarak bile satılabilir. Meksika değilde güney afrika da üretiliyorlardı. Parça konusunda afrikadan parça temini zor kaldıki almanya ve italyadan yedek parça temin etmek daha kolay..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı nebelais

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 29 Mart 2011, 18:53:59 »
Eyvallah , bilenler biliyor tabi.

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #3 : 29 Mart 2011, 18:54:28 »
citi golf adı altında 2010 yılına kadar güney afrika'da da üretiliyordu. bu sene üretimden kaldırıldı. mk1'in modernize eidlmiş haliydi. haliyle mk1 ile sadece dış görünümleri benzerlik gösteriyordu.

2007 Golf Citi Mk1

daha önce bu başlıkta konuşulmuştu bu konu.
« Son Düzenleme: 29 Mart 2011, 18:58:37 Gönderen: TEYOLOGY »
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı nebelais

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 29 Mart 2011, 18:56:12 »
Peki Erşan kardeş biz Volkswagen Türkiye'ye başvuru yapsak ne sonuç olur acaba? Bir fikrin varmı... Yani umursamazlarmı bizi , yoksa kaale alırlarmı? Hani bu araçları kullanan çok Türkiyede zannımca onlarda kar ederler. Yeni araçlardan ettikleri kadar olmasa bile...

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 29 Mart 2011, 19:24:05 »
 Valla işin açıkçasını sorarsan VW TR nin bu konuyla ilgileneceğini sanmam ama ilgilensede bizim işimize yarayacağınıda sanmıyorum.. CITI golf lerde bizim işimize yarıyacak sadece karoser ve yürüyen kısım kaldıki bunları yetkili servisler şuan bizim temin ettiğimiz fiyatların 10 katı fiyatlara bize temin ediceklerini düşünüyorum..

Güney afrikada uygun fiyat ve performans değerleri için çok uzun yıllar üretimden kaldırılmadı kaldıki avrupadada 92 yılına kadar cabrio olarak üretimde kalmışlardı ve bu yüzden Başta almanya, italya ve ispanya stoklarında A dan Z ye hertürlü parçası temin ediliyor.. Orj parça olsun diyorsanız Almanyada hala daha talep doğrultusunda yıllık parça üretimi yapılıyor. 

TR de mk1 inizin motoru yada şanzmına pert olduğunda imdadınıza gene VW gurubu araçların L bloklu yada Polo grubu motorlarını aracınıza takabilirsiniz bu yüzden Afrikadan sıfır motor yada şanzıman getirmenin yada avrupadan getirmenin bir anlamı yok.
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı SCORPIONMAN2005

• büyük tutku golf mk1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 03 Nisan 2011, 01:01:42 »
ben güney afrikadan sıfırı getirmek için bayağı bir araştırma yaptım citi için ama türkiyeye gelişi çok büyük sorun.İmkansız değil ama imkansızdan zor nerdeyse :) Öncelikle 1 tane getirtemiyorsun 1 araç için o formalitelere ülkeler arası diplomatik evraklarla boğuştuğuna değmez.4-5 tane getirtelim desek aracın bir tanesinin maliyeti 35000 tl civarındaydı geçen sene.35000 verdikten sonra gider jettaya binerim 2008 model veya passat alırız 2006-2007 model.Birde direksiyonları sağda ön konsol hiç bir işine yaramaz.1980 model mk1 konsolu koyacaksın mecbur 2011 model mk1 e direksiyonu sola almak ayrı külfet.o da cabası.

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 03 Nisan 2011, 16:13:49 »
Konsol kolay iş skoda fabia nın komple konsolu zaten :D

CTI konsol

Fabia
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2011, 16:17:51 Gönderen: Mk1GTI »

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 03 Nisan 2011, 17:09:08 »
Abi alttaki mk5 golf konsolu yalnız  ;)

buyrun fabia konsolu

denildiği gibi konsol işi kolay iş, fabia-polo farketmez her türlü sağdan sola çevrilir.
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2011, 17:18:12 Gönderen: R-Line »