Gönderen Konu: dün sanayiye gitmek zorunda kaldım  (Okunma sayısı 7560 defa)

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
dün sanayiye gitmek zorunda kaldım
« : 07 Nisan 2011, 09:33:29 »
S.a
Sağ ön camı açarken bundan bir hafta önce bi çatırtı sesi duymuş önemsememiştim. Aradan ikiüç gün geçti cam ara ara çatırdayarak kapanıyordu. Yine önemsemedim. Velhasıl dün akşamüstü evin önünde camı aşağı indirdik bi daha kalkmadı. :) Akşam oluyor cam açık arabada bırakılmaz. Mecburen sanayiye yolumuz düştü. Gittim ipek otoya(Bolu) sorunu söyledim. Oda abi halatlar kopmuştur sana bi camcı tarif edeyim o yapar dedi. camcıya gittim. Usta döşeme ve mekanizmayı söktü. Camı kaldıran kapakların ikisi, halatı saran dişli kırılmış. Çelik halatta deforme olmuştu. Değiştirdi. Usta bana sen daha önce ses duymadın mı dedi. Duydum dedim. Eğer ilk duyduğunda gelseydin. işin sadece bu kapakları değiştirmek olacağını ve 20 liraya mal olacağını söyledi.Yapılmadığı zaman sistem diğer aksamları parçalıyormuş. Bu işin bana maliyeti 95 lira dedi 80 liraya anlaştık ve ödedim. Kıssadan hisse ufacık sorunu benim gibi önemsemezseniz size daha büyük olarak döner. Ben bu hatayı yaptım siz yapmayın. Bana ders oldu.

Gitmişken yaz lastiklerini de taktırdım ve balansı da yapıldı(biraz geç oldu ama) iki tane 15 TL
Far ayarı yaptırdım 10 TL (Sol kısa far lambasının geçmekte olduğunu öğrendim.Değiştireceğim)
Yanmayan sol fren lambasını da değiştirttim (bozuk para olmadığı için veremedim)

Sabahları vites değiştirirken(1den ikiye geçerken debriyaja tam basmama rağmen) gelen garç sesini sordum. Sıcak havada ya da araba sıcakken gelmiyorsa senkromajlardan değil yağı değişecek ve koruma yapılacak dedi.Yağ dahil 70 TL yaparız dedi. Müsait zamanda yaptıracağım.

Buradan bana ipek ototyu tavsiye edenlere de teşekkür edeyim. Çok memnun kaldım
Ya yol ol, ya yol ver ya da yoldan çekil

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
Ynt: dün sanayiye gitmek zorunda kaldım
« Yanıtla #1 : 07 Nisan 2011, 12:58:49 »
Bilgilendirme icin tesekkurler.

Bu forumu seviyorum.

Diger forumlarda genellikle sikayet yazilir, tavsiyeler alinir ancak sorun cozulunce basligi acan tenezzul edip sorunu nasil giderdigini yazmaz baskalari faydalansin diye. Boyle olunca olay bilgi paylasimi degil dertlesmeye donusuyor.

Kazasiz belasiz.
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2011, 13:03:46 Gönderen: Gerge »

Çevrimdışı barthez

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 07 Nisan 2011, 13:10:30 »
dostum geçmiş olsun aynı sorun benim başıma geldi ön sol cam kapanırken taramalı tüfek gibi
ses çıkarıyordu sıcağı sıcağına yaptırdım 25 tl ye problemi çözdüler erken teşhis ve tedavi
hayat kurtardı yoksa benimde 100 tl.mi alırlardı şanzımanla ilgili yağ değişimi yaptıktan sonra
bizi değişim konusunda bilgilendirirsen sevinirim. :)
golf 4 1,8 Highline

Çevrimdışı mehmetcevahir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 07 Nisan 2011, 13:12:14 »
S.a
Sağ ön camı açarken bundan bir hafta önce bi çatırtı sesi duymuş önemsememiştim. Aradan ikiüç gün geçti cam ara ara çatırdayarak kapanıyordu. Yine önemsemedim. Velhasıl dün akşamüstü evin önünde camı aşağı indirdik bi daha kalkmadı. :) Akşam oluyor cam açık arabada bırakılmaz. Mecburen sanayiye yolumuz düştü. Gittim ipek otoya(Bolu) sorunu söyledim. Oda abi halatlar kopmuştur sana bi camcı tarif edeyim o yapar dedi. camcıya gittim. Usta döşeme ve mekanizmayı söktü. Camı kaldıran kapakların ikisi, halatı saran dişli kırılmış. Çelik halatta deforme olmuştu. Değiştirdi. Usta bana sen daha önce ses duymadın mı dedi. Duydum dedim. Eğer ilk duyduğunda gelseydin. işin sadece bu kapakları değiştirmek olacağını ve 20 liraya mal olacağını söyledi.Yapılmadığı zaman sistem diğer aksamları parçalıyormuş. Bu işin bana maliyeti 95 lira dedi 80 liraya anlaştık ve ödedim. Kıssadan hisse ufacık sorunu benim gibi önemsemezseniz size daha büyük olarak döner. Ben bu hatayı yaptım siz yapmayın. Bana ders oldu.

Gitmişken yaz lastiklerini de taktırdım ve balansı da yapıldı(biraz geç oldu ama) iki tane 15 TL
Far ayarı yaptırdım 10 TL (Sol kısa far lambasının geçmekte olduğunu öğrendim.Değiştireceğim)
Yanmayan sol fren lambasını da değiştirttim (bozuk para olmadığı için veremedim)

Sabahları vites değiştirirken(1den ikiye geçerken debriyaja tam basmama rağmen) gelen garç sesini sordum. Sıcak havada ya da araba sıcakken gelmiyorsa senkromajlardan değil yağı değişecek ve koruma yapılacak dedi.Yağ dahil 70 TL yaparız dedi. Müsait zamanda yaptıracağım.

vitesteki o ses benim aracımda da var 2. vitese yavaş bir şekilde geçirdiğim zaman sorun olmuyor ancak acele ederek geçirdiğim zaman ses geliyor ama benim sorunumun sekromeçten olduğunu söyledi ustam. bi de çabuk biçimde değiştirmeye çalış vitesi bakalım o zaman yapacak mı şanzumanın soğuk ya da sıcak olamsı farketmiyor. eğer o şekilde de denersen ve ses yine gelirse sekromeçten dir kanımca ne yazık ki golflerin şanzumanları bo konuda çok iyi değil. kullanan kişi de eğer dikkatli kullanmıyorsa vitesleri mutlaka bir sorun çıkarıveriyor bizim şanzumanlar. ben çok sık rastlıyorum diğer arkadaşlarda da bu soruna...

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #4 : 07 Nisan 2011, 13:58:59 »
S.a

60 plakalı golf sizinmi.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı OZy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 07 Nisan 2011, 16:34:56 »
garçlama sesi aynen bende de var uzun zamandır, hatta konu bile açmıştım foruma, ama ne yazıkki hala baktıramadım 90bin km gelsin aracın heryerine baktırırım diye bekledim, umarım beklemem pahalıya mal olmaz bana:(( bu ay içinde gideceğim servise.

Çevrimdışı DenQ

• Volkswagen Türkiye - 2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 07 Nisan 2011, 21:47:51 »
eğer çok hızlı değiştirirsem 2. viteste benim arabamdada o garç sesi geliyor  :'( içiim gidiyo içim  :-[

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 08 Nisan 2011, 00:28:28 »
hızlı değiştirirseniz hepsinden gelir. 1. vites hızlanma için değildir. araçlarımız 2. viteste de mükemmel şekilde ivmelenir hızlanır. 1. vites sadece kalkış için. zaten yürürken de 1. vitese geçmez.
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı mehmetcevahir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 08 Nisan 2011, 04:06:52 »
hızlı değiştirirseniz hepsinden gelir. 1. vites hızlanma için değildir. araçlarımız 2. viteste de mükemmel şekilde ivmelenir hızlanır. 1. vites sadece kalkış için. zaten yürürken de 1. vitese geçmez.

kimse 1. vitesten bahsetmemiş zaten ;) hızlı değiştirildiğinde hepsinden gelebileceği gibi bir durum eğer senkromeç bozuk değilse sözkonusu olamaz. geliyorsa da zaten senkromeç bozuktur. çünkü senkromeç zaten bu tür sorunları ortadan kaldırmak için varolan bir parçadır. motor devriyle şanzumanın devrini birbirine eşitleyerek sürtünmeyi ortadan kaldırır ve rahat bir vites geçişi sağlar. zaten bizim araçlardan gelen ses de dişlilerin birbirine sürtünmesinden oluşan ses.

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 08 Nisan 2011, 14:38:09 »
60 plakalı golf sizinmi.
Evet aynen. Ben sizi forumdan biliyorum ama tanışamadık şahsen

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 08 Nisan 2011, 14:43:39 »
eğer çok hızlı değiştirirsem 2. viteste benim arabamdada o garç sesi geliyor  :'( içiim gidiyo içim  :-[
Bu ses sadece arabanın soğuk olduğu zaman çıkıyor.Ustaya sorduğum zaman senkromejlerden olsa her zaman ses gelir dedi.  Forumdan bi arkadaş vitesi arabayı hızlandırmadan geçir demişti. Deniyorum o zaman çok az geliyor ya da hiç gelmiyor. Eğer ses problemi varsa birinci viteste arabanın devrini 2000'i geçergeçmez  hemen ikiye atın. Ses gelmiyor. Tecrübe ile sabittir.

Bu sorun için ayın 15'inden sonra sanayiye gideceğim. Malum memuruz  ;D

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 08 Nisan 2011, 17:09:49 »
Evet aynen. Ben sizi forumdan biliyorum ama tanışamadık şahsen

Sizden sonraa gelen gri golf 3 bendim. Sizin farınız yapılıyordu bende size yol vermiştim çıkmanız için:)
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 08 Nisan 2011, 17:10:26 »
Bu ses sadece arabanın soğuk olduğu zaman çıkıyor.Ustaya sorduğum zaman senkromejlerden olsa her zaman ses gelir dedi.  Forumdan bi arkadaş vitesi arabayı hızlandırmadan geçir demişti. Deniyorum o zaman çok az geliyor ya da hiç gelmiyor. Eğer ses problemi varsa birinci viteste arabanın devrini 2000'i geçergeçmez  hemen ikiye atın. Ses gelmiyor. Tecrübe ile sabittir.

Bu sorun için ayın 15'inden sonra sanayiye gideceğim. Malum memuruz  ;D

BAskı balata azalıncada aynı problemleri yapıyor.

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 08 Nisan 2011, 17:24:56 »
Tahmin etmiştim zaten. Memnun oldum tanıştığıma.  :)