S.a
Sağ ön camı açarken bundan bir hafta önce bi çatırtı sesi duymuş önemsememiştim. Aradan ikiüç gün geçti cam ara ara çatırdayarak kapanıyordu. Yine önemsemedim. Velhasıl dün akşamüstü evin önünde camı aşağı indirdik bi daha kalkmadı.
Akşam oluyor cam açık arabada bırakılmaz. Mecburen sanayiye yolumuz düştü. Gittim ipek otoya(Bolu) sorunu söyledim. Oda abi halatlar kopmuştur sana bi camcı tarif edeyim o yapar dedi. camcıya gittim. Usta döşeme ve mekanizmayı söktü. Camı kaldıran kapakların ikisi, halatı saran dişli kırılmış. Çelik halatta deforme olmuştu. Değiştirdi. Usta bana sen daha önce ses duymadın mı dedi. Duydum dedim. Eğer ilk duyduğunda gelseydin. işin sadece bu kapakları değiştirmek olacağını ve 20 liraya mal olacağını söyledi.Yapılmadığı zaman sistem diğer aksamları parçalıyormuş. Bu işin bana maliyeti 95 lira dedi 80 liraya anlaştık ve ödedim. Kıssadan hisse ufacık sorunu benim gibi önemsemezseniz size daha büyük olarak döner. Ben bu hatayı yaptım siz yapmayın. Bana ders oldu.
Gitmişken yaz lastiklerini de taktırdım ve balansı da yapıldı(biraz geç oldu ama) iki tane 15 TL
Far ayarı yaptırdım 10 TL (Sol kısa far lambasının geçmekte olduğunu öğrendim.Değiştireceğim)
Yanmayan sol fren lambasını da değiştirttim (bozuk para olmadığı için veremedim)
Sabahları vites değiştirirken(1den ikiye geçerken debriyaja tam basmama rağmen) gelen garç sesini sordum. Sıcak havada ya da araba sıcakken gelmiyorsa senkromajlardan değil yağı değişecek ve koruma yapılacak dedi.Yağ dahil 70 TL yaparız dedi. Müsait zamanda yaptıracağım.
Buradan bana ipek ototyu tavsiye edenlere de teşekkür edeyim. Çok memnun kaldım