Benim sağ cam da baya bi yavaş kapanıyor , elektrikçiye gidip adam akıllı yaptırmak lazım senin söylediğin gibi.Ben düğmelerdeki ışığın yeşil yanmasını istiyorum , zaten yeşil yanıyor , göstergelerle uyumlu ama söylediğin gibi çok az görünüyor , bende isterim çok canlı yansın , o söylediğin led olursa benim düğmelerede bende yaparım kesin , yeşik mercekli led alırım güzel olur , ama ikimizin düğmeleri aynımı onu merak ediyorum , benimkiler kapıya monteli , sağda tek düğme , sol kapı da ise iki düğme var , unoların doğanların düğmesine benziyor,seninkiler nasıl merak ettim.
Sağ camın yavaş kapanması normaldir. Çünkü elektriği sol kapıdan alıyorsun ve sol kapıdan sağ kapıya en az 2,5 metrelik bir kablo gidiyor ve akım kayba uğruyor.Tabi cam krikonda bir sorun yoksa sol camla sağ cam arasında ki süre en fazla 1,2-2 sn arasındadır.Motorları takarken cam krikolarını yağlattın mı? Sonra cam fitillerini söktürüp lavaboda iyice bir temizlettin mi? Ben bunların hepsini yaptırdım.Zaten fitilleri kendim yıkadım. Yıkama işleminden sonra kendim knotak spreyi ile de ayrıca temizledim. Camların manuelken nasıl çalışırdı,zor mu çevirirdin?
Bu arada unutmadan akünün amperi de önemli. Benim akü 90 amper. Tabi araç tran
sporter olunca bu amper normal ve yeterli oluyor. Eğer senin akün 60 amperse 75 amper takarsan daha da iyi çalışır.Sen önce telefonunun kronometresini aç ve önce sol camın inme ve kalkma süresine sonra sağ camın inme ve kalkma süresine bak.Bakalım kaç saniye tutuyor? Çok yavaşsa ve krikolarında sorun yoksa röle kullanırsın.
Düğmelere gelince evet doğrudur doğan'ların düğmelere benziyor.Zaten hangi marka olursa olsun setin içindeki herşey aynı. İster MFK,SENTINEL,POWERMAX olsun hepsi aynı.
Led işine gelince;Düğmelerin içinde kullanılan led yeşil renkli ince bir led, aşağıda ki fotoğrafta göreceksin. Yeşil led'in mercekli şeffaf olanı varmıdır piyasada bilmiyorum ama eğer varsa seninkiler de yemyeşil yanar.Ama büyük bir ihtimal vardır. Her elektronik malzemecisinde olmayabilir, genelde kırmızı ve mavi tercih edildiği için pek bulundurmazlar.
Bu fotoğrafta ki yeni tip şeffaf mercekli led'in bir incesini alacaksın. Sen 4-5 tane al,takarken bacağını kırarsan yedektekini kullanırsın.Düğmeleri sökme işlemi ise çok basit. Düğmenin siyah metal çerçevesinin tırnaklarını kaldırıyorsun. 4 adet metal tırnağı var.Daha sonra düğmenin yarım gövdesini çıkarmadan biraz bollatıyorsun.Gövde iki parça halindedir ve birbirine geçmelidir.Hafifce bollattıktan sonra düğmenin tiktak basma kısmını yerinden oynatarak kolayca çıkarabilirsin.
Düğmeyi çıkardın mı zaten led kabak gibi görünecek. Yeşil ince bir led,bir bacağına direnç bağlı. Lehim makinasıyla ledi kolayca yerinden çıkarabilirsin.Yeni ledi takarken eski ledle aynı şekilde takmayı unutma.Ledlerin anot katotlarını yanlış bağlarsan ledin yanmaz.Zaten eskine göre takınca sorun olmaz. Unutmadan eğer anahtarın gövdesini tamamen çıkarırsan mekanizmanın dağılma riski var.Ben bir anahtarın mekanizmasını dağıttım ama diğer anahtara bakarak kolayca topladım. Böyle anlatmama bakma ledlerin değişmesi çok kolay.Yeterki acele etmeden güzelce yap.Takıldığın yer olursa yardımcı olurum.
Benim aracımın normalde göstergeleri,kokpiti yeşildi ben hepsini kırmızı yaptım.Kadran zeminini de mor indiglo renkli plasma kadran zemini ile değiştim muhteşem oldu