Gönderen Konu: Triger kayış sesi  (Okunma sayısı 15819 defa)

Çevrimdışı hakkut

• Profili Görüntüle
Triger kayış sesi
« : 18 Nisan 2011, 23:34:05 »
Merhaba Arkadaşlar 1800 km önce triger kayışını değiştirdim. Ama değiştirdikten 1 hafta sonra kadar arabayı ilk çalıştırdığımda kayış sesi gelmeye başladı. hava sıcaklığına göre 3-5 km sonra kayış sesi kesiliyordu. Şimdi ise kayış sesi daha da azaldı. Ama gene de var. Fırsat bulupta ustaya bir türlü gidemedim.
Sizin fikirleriniz nelerdir. Belki de 2000 km sonra ses hiç kalmayacak belkide kayış yerine alışmadı bilemiyorum. Sizin görüşleriniz öğrenmek istedim.

Çevrimdışı mehmetcevahir

• Profili Görüntüle
Ynt: Triger kayış sesi
« Yanıtla #1 : 19 Nisan 2011, 09:14:42 »
genellikle o ses triger kayışından gelmez ama v kayışından ya da diğer kayışlardan olabilir. ama bence çok bekleme ustaya gitmek için hatta hiç bekleme. direksiyon hidroliğini besleyen kayış seyir halindeyken koparsa arabayı kontrol etmen zorlaşır.

Çevrimdışı piyer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 19 Nisan 2011, 14:15:06 »
ben de trigeri yeni değiştirdim o dediğin ses bende de biraz geliyor ek bi ses
ustaya daha göstermedim

Çevrimdışı red_bull_29

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 21 Nisan 2011, 17:28:14 »
Bende yeni değiştirdim triğer kayışını ama böyle bir sorunla karşılaşmadım.Şahsi yorumum v kayışının ayarı bozulmuş olabilir triğer değişirken.Çünkü triğer ses yapan bir kayış değil zaten.Ufak bir müdahaleyle usta halleder diyorum.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2011, 17:59:11 »
Triger kayışından öyle bir ses gelmesi ihtimali az arkadaşlar. Muhtemelen direksiyon,kilima ve şarj dinamosunu çeviren kayışı ya büyük takmışlardır ya da ayarı gevşek kalmıştır.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı thebad

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2011, 19:26:12 »
triger bilyası ses yapabilir.yeni değişmiş olsa bile bozuk olabilir.

Çevrimdışı hakkut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 21 Nisan 2011, 20:44:45 »
Bugün ustaya gittim. Triger kayısı olan bölgeyi açtı baktı ilginç birşey göremedi. Araba ısınınca ses kesildiği ve sesi de duyamadığı için birşey anlayamadı. Bir gün akşam arabamı servise bırakıp sabahleyin bakacaklar artık.

Thebad'in dediği bana gayet mantıklı geldi. Bilya ses yapıyor olabilir. 20 liralık bilya için tüm seti sökmek mi gerekecek şimdi :((

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 21 Nisan 2011, 22:51:32 »
Bilya ses yapıyor olabilir. 20 liralık bilya için tüm seti sökmek mi gerekecek şimdi :((

garanti denen şeyde bunun için değil mi zaten? :)
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı hakkut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 21 Nisan 2011, 23:06:12 »
Garanti değil sorun. Arabamla çok oynanmasını sürekli orasının burasının sökülmesini sevmiyorum.

Çevrimdışı thebad

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 21 Nisan 2011, 23:57:51 »
arkadaşlar benim araçta triger bölgesinden ses geliyordu. evin önünde yapıyor sanayiye gidinceye kadar kesiyordu.1 ay boyunca uğraştık.
triger setini değiştirdim ses yinede kesilmedi.
dışarda ikamet ettiğim için bulunduğum yerde tam bir iyi usta bulamadım. tatilde  konyada kendi ustama gittim. sabah evin önünde usta sesi dinledi yeni değişmesine rağmen bilya bozuk dedi. dükkana çektik arabayı daha önce devirdaim değişmişti ama açılmışken oda değişsin dedik ve bilya ile beraber ikisini değiştirdik ses falan kalmadı.
benin başıma böyle birşey geldi seninde ya bilya ya da devirdaim olabilir.parça sıfırda olsa hatalı olmayacak anlamına gelmez.

Çevrimdışı hakkut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 22 Nisan 2011, 00:15:05 »
Aslında benim sesler bayagı kesildi. İlk başlarda 4 dakika ses yapıyordu şimdi 1 dakika ses yapıyor. Belki 1-2 bin km sonra hiç ses kalmayacak. Ama bu sesler bir sorunun göstergesi. Sorun var ki parçada ses yapıyor. Değiştirmemi kesinlikle önerir misiniz?

Çevrimdışı thebad

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 22 Nisan 2011, 07:46:47 »
biyada sorun varsa triger kayışını kopartabilir.değiştir kafan rahat olsun.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #12 : 22 Nisan 2011, 10:38:38 »
Arkadaşlar ısındıktan sonra ses  kesiliyorsa kayış sesidir bu ama triger kayışı olmaz çünkü triger kayışının içi dişlidir ve yine dişli ler tarfından çevirlmektedir. Ses ve kayışında geliyordur. Direksiyon pompası klima vs'nn bağlı olduğu kayış.. Rulman sesi olsa sürekli gelir.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 22 Nisan 2011, 14:30:16 »
Aslında benim sesler bayagı kesildi. İlk başlarda 4 dakika ses yapıyordu şimdi 1 dakika ses yapıyor. Belki 1-2 bin km sonra hiç ses kalmayacak. Ama bu sesler bir sorunun göstergesi. Sorun var ki parçada ses yapıyor. Değiştirmemi kesinlikle önerir misiniz?

ses çok mu geliyor peki ?
yani aracın içinen de duyabiliyor musunuz yoksa sadece kaputu açınca mı duyulacak bir ses?
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2011, 14:30:35 Gönderen: maverick »
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM