Türkiyede vatandaşı ipleleyen 1 tane kurum yok.. İnsanımız yanlız başına bırakılmış durumda.. 1 elin nesi var 2 elin sesi var ama sen nekadar şak şak etsende benim padişahlığım var...
Yasa yasa diye tutturmuş gidiyor hükümet ama hani nerde yasa. Yasa herşeyin üstünde olmadır ülkenin cumhurbaşkanının bile ama hiç gören varmı yargılanabilen bir meclis üyesi nezaman görevinden terk ozaman yargı yolu açık... Türkiyede tek sorun yargılama mercilerinin önünde bir parmaklık olması.. Falanca parti şunu yaptı biz bunu yaptık ve yapacağız vaadleri ile herşeyin önüne bir engel konuldu. Medya ise köleleştirilmiş bir durumda..
1960-1970-1980 lerdeki yasakları bırakın şuanki yasaklar insanları resmen evlerine hapsetmiş durumda en büyük ceza insanın ekonomik özgürlüğünün elinde alınmasıdır ve buda son 10 yılda gerçekleşti... Kimse yoksulluk görmek istemiyor ve buna katlanamaz durumda ama dönüp arkanıza bir baktığınızda analarımız babalarımız ninelerimiz dedelerimiz günde 3 somun ekmekle yaşamış, onurlarından ödün vermeden kimseden birşeyler istemeden yaşamaya çalışmışlar, Şimdi kendimde dahil bana dokanmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı güdüyorum veya güdüyoruz..
Emperyalizm : Bunu çok iyi anlamaya başladık artık..