Gönderen Konu: bora vs focus  (Okunma sayısı 15031 defa)

Çevrimdışı demahmet

• Profili Görüntüle
bora vs focus
« : 20 Nisan 2011, 19:01:22 »
merhaba...Arkadaşlar aracım 2004 bora pasifik,aracımı çok seviyorum ama yakıt konusunda beni üzüyor...Rahat rahat binemiyorum.
Aracımın tahmini değeri 22,500...yerine 2006 ford focus ghia dizel hb almayı düşünüyorum tabi üstüne 5000 lira gibi bir rakam koyarak...
Sizce boradaki rahatlığı ford da bulabilirmiyim.Bu iki araç arasında kıyaslama yaparsak sizce mantıklımı...Fordun en büyük tercih konusu dizel olması tabii.

Çevrimdışı nesquik

• Profili Görüntüle
Ynt: bora vs focus
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2011, 19:23:57 »
al derim dostum. sonuçta fordta boş beleş bi araba değil.
ama şunu söyleyim bizim arabaların 99 modelinde 4 teker diskken fordun 2005 üstü birçok modelinde arkalar hala kampana. üstelik araç içeri biraz fazla ses alır.
önce bi lpg taktırmayı dene istersen.
km'ye 20 Kr düşürürsün kafadan rahat rahat gezersin sonrada.
Bir GOLF görürsün<br /><br />Çooook beğenirsin  Kolay  elde edersin  Zor vazgeçersin....
[/font]

Çevrimdışı demahmet

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 24 Nisan 2011, 08:09:25 »
al derim dostum. sonuçta fordta boş beleş bi araba değil.
ama şunu söyleyim bizim arabaların 99 modelinde 4 teker diskken fordun 2005 üstü birçok modelinde arkalar hala kampana. üstelik araç içeri biraz fazla ses alır.
önce bi lpg taktırmayı dene istersen.
km'ye 20 Kr düşürürsün kafadan rahat rahat gezersin sonrada.
fikirlerin için tşk.
fordun kasa hoş ve sağlam duruyor.ama hiç kullanmadım rahatlığı nasıl bilmiyorum.içeri ses alma konusunda bi kaç arkadaş daha söyledi
aracım LPG li ama 20kr düşürmek ne mümkün lpg inanılmaz zamlandı antepde oturuyorum ve lpg 2.31 kr.km ye 30 kr yaklaşıyo.
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2011, 08:10:10 Gönderen: demahmet »

Çevrimdışı ozgursedam

• özgür
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 24 Nisan 2011, 10:48:46 »
merhaba,aynı fikre ben de daha yeni kapıldım.benim de 2000 model boram var.geçen gün evden çıkarken 2006 model dizel ford focus gia gördüm ve araştırmaya başladım.yakıtı (kullanan arkadaşın anlattığı kadarıyla) 185 km mesafede yaklaşık 7 lt yakıyor dedi.bu da yaklaşık 25 lira demek.bence borayla kıyaslarsak çok iyi.içindeki konfora gelince,aracı kullanma fırsatım olmadı ama sadece sürücü koltuğuna bindiğimde bora daha rahatmış gibi geldi bana.ama yine de biraz araştır ve fırsatın olursa kullanmaya çalış bence,kararını ondan sonra ver.vereceğin kararı ben de merak ediyorum...

Çevrimdışı tarihcifss

• BORA 1.6 COMFORTLİNE....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 25 Nisan 2011, 19:24:30 »
konforda kesinlikle bora çoğu arabaya hatta son model arabalaara göre bile evet bora...ama yakıtta bora değil..:(
BEŞKAZALI tarihcifss

Çevrimdışı mehmets

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 27 Nisan 2011, 10:03:19 »
1-LPG li bora ile dizel focus arasında km de yakıt farkı ne kadar?(benim pasific 25kr yakıyor)
2-Üste vereceğiniz 5000TL i ne kadar zamanda amorti edeceksiniz?
3-Herşeyini bildiğiniz aracı verip 2.el dizel bir araç almak risk değil mi?
Siz karar verin. :tamamdir

Çevrimdışı erdem2179

• erdem2179
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf mk3 gti
« Yanıtla #6 : 27 Nisan 2011, 15:31:05 »
Sadece yakıt için vw,den ford,a geçilmez yine vw,den vw,e geçin dizel vw dolu hem konfor hem yakıt ;)
Mk3 gti

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 27 Nisan 2011, 15:41:16 »
27500, 2006 focus için çok para, kaldı ki sandığınız kadar kar edemeyeceksiniz, aynı ilden diğer kullanıcımız 25 kuruş diyor baz alırsak;

focus litre bazında az yakan bir araç fakat güncel mazot fiyatlarıyla 22 kuruş-26 kuruş arasında yakıyor şehir içi.

focusun artıları yok mu, tabi ki var, çok donanımlı, çok kuvvetli, parçası, kaskosu, servisi uygun.

boranın artıları;evladiyelik, konforlu, karizmatik, güven verici, sağlam, şirket arabası veya taksi imajı yok.

hani terazide bence denk araçlar, bundan sonrası sadece tercih meselesi.

yani altınızdaki aracı verip hem lafın gelişi hem de matematiksel olarak "3 kuruş" kar etmek için 2. el riskine girmeye bence değmez.

Çevrimdışı Recko41

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 28 Nisan 2011, 00:13:57 »
Bora = Konfor    /  Focus = Odun  ;)

Çevrimdışı beyazbora

• SELAMLAR...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: WV BORA
« Yanıtla #9 : 28 Nisan 2011, 00:38:03 »
Bora = Konfor    /  Focus = Odun  ;)
hocam o kadarda değil odun modun şimdi abartmayalım
yiğidi öldürelim ama hakkınıda verelim :tamamdir
focus fıstık gibi arabadır
arkadaşım feci bir kaza yaptı ve araba pert olduğu halde arkadaşa az zarar verdi
hem sağlam hemde yol tutuşu iyi aynı zamanda atik
ama yinede vw  :D
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2011, 00:39:20 Gönderen: beyazbora »
BİSMİLLAH HER HAYRIN BAŞIDIR...

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 28 Nisan 2011, 00:44:13 »
focus odun modun değil

Çevrimdışı toygun

• ooO Kadarrr!!!!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 28 Nisan 2011, 02:31:29 »
arkadaslar focusla borayi yanyana getirmeniz cok cok sacma ford Turkiyede kullanildigi kadar baska hic bir yerde kullanilmamakda cok iyi arac olsa dediginiz kadar yaygin olur. Avrupada yasiyorum ve buralarda cok nadir ford gorursunuz gordugunuzde fiestadir ki oda kucuk olmasindan. Ford iyi bir arac olabilir yenilik donanim vs den dolayi ama surekliligi bir VW yada audi kadar degildir. Alman teknolojide dayaniklilikda kendini tamamen kanitlamis bir durumda. Genc arac herzaman iydir ama sonraki yillarda dusunulmelidir. Kaliteyse aradiginiz alman derim kanimca karar sizin.

Çevrimdışı demahmet

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 28 Nisan 2011, 05:39:10 »
1-LPG li bora ile dizel focus arasında km de yakıt farkı ne kadar?(benim pasific 25kr yakıyor)
2-Üste vereceğiniz 5000TL i ne kadar zamanda amorti edeceksiniz?
3-Herşeyini bildiğiniz aracı verip 2.el dizel bir araç almak risk değil mi?
Siz karar verin.
1-benim aracımda pasifik çok sakin kullanımda anca 25 kr yakıyo.ayrıca bora 105 bg focus 109 bg bide LPG deki performans düşüşünü ve torku eklersek performans farkı çıkıyor ortaya.
2-5000 tl farkla 2 yaş büyük bi araba alıyorsun satarken bu fark korunur diye düşünüyorum.

Ben focusu savunmuyorum arada kaldım.aracımı çok seviyorum karizma konusunda kesinlikle bora.ama yakıtına göre performansı çok düşük bi araba...görüntüsünü çok seviyorum bi havası olduğu doğru,konforunun olduğu doğru(gögüsten gelen kronik çıtırtıları saymassak) 1250 kg boş ağırlığı olan araca 105 bg ve 140 nm tork çok düşük kalıyo...

Çevrimdışı nesquik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 28 Nisan 2011, 14:23:28 »
benim aynı okulda çalıştığım bi öğretmen arkadşımda 2005 focus var. içine çok ses aldığından şikayetçi.
yakıtı benden daha fazla.
ben okula diğer öğretmen arkadaşlarımla gidiyorum. yan hergün 25 km gidip o yolu geri dönüyoruz. günlük 50 km.
arabada yaklaşık350-400 kg ağırlıkla gidip geliyoruz. (giderken 4 kişi dönerken 5 kişi)
ortalama 20-22 kr yakıyor km'ye. hiç 100 km/h altına düşmüyorum. bazen yol müsait olursa sabahları 180-190 gidiyorum.
kıyaslarsam kesinlikle açık ara önde vw forda göre.
motor gücü ve torkuda kesinlikle mükemmel.
4 kişi ile gaza basnca koltuklara yapıştırıyor.
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2011, 14:24:50 Gönderen: nesquik »
Bir GOLF görürsün<br /><br />Çooook beğenirsin  Kolay  elde edersin  Zor vazgeçersin....
[/font]