Gönderen Konu: vites değiştirirken gelen gaarrrç sesi ve diğeri  (Okunma sayısı 8754 defa)

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
S.a Arkadaşlar daha önce forumda da yazmıştım. İkinci vitese geçerken gelen garç sesinden. İki gün önce ustaya götürdüm. Bindi test etti.
İkinci vites senkromeji değişecek
Debriyaj baskı çok az kalmış değişecek
Ateşleme problemi var Buji ve buji kabloları değişecek.

İkinci vites senkromeji ve debriyaj baskı değişimi için
baskı balata 200
işçilik 200
senkromej 50
şanjuman yağı ıvırı zıvırı 150
toplam 600 lira istedi.
Haziran ayında yaptıracağım.

Arkadaşlar baskı balata ve senkromej değişimi yaptıranınız vardır. Özellikle Ankara'da kaça yaptırdınız? Daha ucuza yaptırabileceğim bi yer arıyorum.( Ankara'da her zamanki ustama sordumm o 650 lira istedi. )

Buji ve kabloların değişimine 150 lira istedi. İnternetten bosh buji 32 lira bremi kabloyu 50 Tl aldım kargo dahi 90 llira.Ustaya sordum olurmu diye olur dedi.  işçiliğe 30 lira vereceğim.(toplam 120 lira) Parçaları bekliyorum.
Ya yol ol, ya yol ver ya da yoldan çekil

Çevrimdışı mehmetcevahir

• Profili Görüntüle
Ynt: vites değiştirirken gelen gaarrrç sesi ve diğeri
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2011, 10:32:49 »
fiyatlar çok da abartılı değil gibi geldi bana. sekromeç için zaten şanzuman inecek bu arada baskı balatanın da değiştirilmesi ekstra işçilik ücretinden kurtarır sizi. baskı balata ve senkromeç değişimi için 200 tl el emeği normal bir rakam. nerdeyse bir gününü alır bir kişinin. yalnız buji ve kaplolarının değiştirilmesi için 30 tl biraz yüksek rakam gibi geldi bana.

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2011, 13:32:08 »
Buji ve kabloların değişimine 150 lira istedi. İnternetten bosh buji 32 lira bremi kabloyu 50 Tl aldım kargo dahi 90 llira.Ustaya sordum olurmu diye olur dedi.  işçiliğe 30 lira vereceğim.(toplam 120 lira) Parçaları bekliyorum.
Sıcak motorda bile ikinci sefer çalıştırırken zor çalışıyordu. LPG'de gaza basında porpor diye ses geliyordu Şehir içi km'de 30-35krş lpg'de yakıyordu. Salı günü sanayiye gittim buji ve buji kabloları değişti.
İkinci viteste düşük devirlerde araba stop ediyor. Bazende gaz ibresi Parkederken oynuyordu. Boğaz kelebeği temizlendi.
Arabaya adeta can geldi. ikinci seferlerde de tek marşta kolayca alıyor.İbre de oynamıyor. Stop etme problemi de  düzeldi. Maaşallah saat gibi oldu.
Ayrıca kiltlere ve menteşelere de sıvı gres püskürttürdüm. Kapıların açılması da rahatladı.
Tüm bu işlemlere 30 TL verdim.
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2011, 13:34:26 Gönderen: ozkan_misirli »

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 11 Mayıs 2011, 10:04:31 »
Geçenlerde yağmur yağmıştı. Bir su birikintisinden geçtim oda derinmiş. Ertesi gün motordan sürekli cırlama sesi duymaya başladım. Bir hafta kullandım ama düzelme yok. Dün sanayiye uğradım. Klima bilyası bozulmuş. Buraya su kaçmış.Şansa da en pahalı bilya. Klima kompresörü de sökülüp içindeki gaz alınıp tekrar konması lazımmış.Motorun altında korumalar olsaydı bunlar olmazdı zaten hep buraya su kaçıyor dedi usta.
Yukarıda yazdığım baskı balata ve senkromejle beraber bu sorunun tamiri için toplam fiyat aldım. 700 dedi. 675'e anlaştık. 20.sinden sonra götüreceğim.

Bu arada baskı balatanın bu haline rağmen 2 viteste 90'ı görüyor. Ama bunu yapmamak lazım.
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2011, 10:07:13 Gönderen: ozkan_misirli »

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 27 Mayıs 2011, 09:17:28 »
S.a dün arabayı aldım nihayet
Yapılan işlemler
Baskı balata değişti
İkinci vites senkromej değişti
Klima bilyesi değişti
(Klima bilyesi değişirken klima gazı alınıyor, kompresör sökülüyor, ,bilye sökülüyor, değiştiriliyor, kompresör takılıyor, gaz ekleniyor. Bizim araba 320 gr gaz almış. Zaten toplam 750 gr gaz alıyormuş)
Ödediğim fiyat 700 lira

Sonuç: Debriyaj olmuş bir tüy. Eskiden kazık gibiymiş meğer. Çok güzel oldu. vites geçişi düzeldi. Araba giderken çıkan cırlama sesi gitti. Hemen havramaya başladığı için çok daha seri hale geldi. Velhasıl güzel oldu.