iyi tamam madem daha fazlası gerekir ben size sıralayım.
Golf Mk4'ün yurtdışında en beğenilen ve tek saygı duyulan modeli R32'dir. Bunun haricinde hiçbir modeli vw fanlarının ilgisini çekmemektedir.GTI modeli bile pek çok otomobil programında defalarca yerden yere vurulmuştur. Golf Mk3'de ise (benim hayranı olduğum kasa) bu modeller 2 taneydi. VR6 ve GTI 16V,bunun yanında mk3'de pek çok özel seri çıkmıştır. Rolling Stone,Bon Jovi,Sport,GTD vs vs.Buna rağmen Golf Mk2 ise tüm dünyada en çok saygı gören ve beğenilen bir modeldir.Fanlarının sayısı çok fazladır. Üretildiği dönemde hatları ve kaslı yapısı ile tüm dünyadaki örneklerinden tamamen farklıdır.Sürüş keyfi,yol tutuşu,performansı,teknolojisi o dönemlerde orta sınıfta hiç bir araçta yoktu.Sağlamlığı ile nam salmıştır.Mk1'in devamıdır ve herkesin beğenisini kazanmıştır. Öne çıkan modelleri G60,Rallye,Syncro,GTI,GTI 16V'dir.Dünya ya dizel vw'nin işidir dedirten 1.6 TD'nin çıktığı kasadır... Efsane kasa denilecekse bunu hak eden kasalar Mk2 ve Mk1'dir.
Golf 4'ün çıktığı dönemde diğer bütün otomobillerden daha donanımlı ve çizgileriyle daha modern olduğu söylenmiş. Golf Mk4'ün çıktığı dönemdeki diğer Alman markalarının yaygın modellerine bir bakalım;
Opel:98 senesinde üretime başlanan modeli Astra G (satış rekorları kırmıştır) Vectra B
Audi:96 senesinde A3 8L kasa üretimi başlamış,95 senesinde A4 B5 kasa modeli başlamış
BMW:98 senesinde E46 kasa 3 serisi ve E39 kasa 5 serisi başlamış
Mercedes: 93 senesinde W202 kasa C serisi üretime başlamış,95 senesinde kedi gözler lakaplı W210 kasa E serisi üretimi başlamış. 98 senesinde C serisi makyaj görmüş her iki modelin motoru ve şanzumanı yenilenmiş,kompressor'lü üretime geçilmiş.
Golf Mk4'ün çizgisi ve hatları çok güzel ama yukarıdaki modellerin hangisi daha kötü?Bir de Golf Mk2'nin üretildi 1984-1992 yılları arasında diğer Alman üreticilerin ürettiği modellere bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız
Forumdaki bir kaç kişi hariç (Koray gibi,Özgür gibi,Alper gibi...) diğer bütün Golf Mk4 sahiplerinin hiç biri efsane kasa olduğu için veya çok sevdiği için binmiyor Mk4'e kimse kimseyi kandırmasın arkadaşlar maddi gücü onu almaya yetmiş,elindeki parayla alabileceği en iyi araba o ara Mk4'müş almış.Ondan sonra bir fakir edebiyatı "Golf Mk4 efsane kasa o yüzden aldım"... Forumdaki herkese arabalarına harcamaları için 5'er milyar para versek forumun %98'i arabasını satar model yükseltir
Aynı konuyu golfmk6.com da açsanız herkes size efsane kasa Mk6'dır der ne yazıkki öyle olmuyor o işler. Şimdi forumun mk4 sahipleri bana cephe alacaktır ama kusura bakmayın beyler dost acı söyler...