Arkadaşımın Astra Sedan 2008 Full olanı cosmosu var.
Bende Golf 2008 full comfortline var.
GOLFÜ +LARI
*Tsi 122hp 110 km yol yaptık, kesinlikle astra 115hp yetişme ihtimali olmadı.
5e bile çekmedim 6.viteste o bastı ben solladım geçtim.
o aracı aynı yolda bende denedim VW golf Tsi 122Hpden 15-20km geride kalıyor aynı yolda. Oda Golf 220km/H da sınırlanmış. Astra aynı yolda hafif inişlerde 200ü ancak gördü. Ama astra motoruda 102Hp golften canlı, son hız açısından 102hpye pek üstünlüğü yok belki geridir bile. aynı yolu jetta 102hp lede gittik.
*Yol tutuş olarak kesinlikle golf iyi. Hem astra yı sürdüm Hem golfü. Golfte "Esp" var, Frenleri kesinlikle daha iyi, direksyon tepkileri çok daha güvenli.
*Golfte Hild holder var, hafızalı sağ ayna var.
*Golfün rüzgar sesi ve etkisi daha az.
*Golfün iki koltuğuda comfort sırt destek ayarlı. Kararan dikizi çok daha iyi aydınlık gereknce kararıyor. Park sensörü Standart.
*Deri direksiyon vs. seti gerçekten deri ve kaliteli, astranın ki pastik gibi çok çirkin duruyor.
*Hoparlör sistemi daha kuvvetli ses daha yukarılara çıkabiliyor
*Kliması Dual-dijitall iki bölgeli Aracın sağına güneş geldi diyelim oradaki soldan bağımsız olarak klimayı soğuklaştırabilyor.
*Yol bilgisayarından far zamanı, otomatik kilit gibi ayarlara müdahale edilebiliyor. Astrada bulamadık böyle birşey.
*vites geçişleri Astraya göre çok rahat ve prüzsüz, debriyaj ve pedallar daha yumuşak
*Kapı içi 1.5su şişesi gözleri ve 50Cl şişe
alabilyor. El freni yanındaki gözleri ortadaki açacakla ayrılan 2li baradaklık çok kullanışlı. Opelde sadece torpidoda uyduruktan 1bardaklık var. VW arka dahil 4+2
*Ön cam havalandırması klimanın çarpma etkisini yok ediyor, klima hassasiyeti 0,5dereceli, opelde 1,0
*Soğuk havada içinde çok büyük ses değişimi olmuyor. Opelin teker bağlantıları ses yapıyor debriyaj pedalı gıcır gıcır ötüyor
ASTRA NIN +LARI
*Astra koltukları yarı deri, ve kapı döşemesi daha yumuşak kaliteli ve cıtırdamıyor.
*Yol bilgisayarı ekranı renkli çok hoş duruyor, ve klima yönetimi bu ekrandan görüntüleniyor.
*LPG uyumlu br motoru var sıkıntısız çalışıyor.
*Arka koltuk önündeki egsoz çıkıntısı Honda gibi düşük tasarlanmış 3kişi nin rahat oturmasını sağlıyor.
*Kokpit VW gibi yumuşak plastik ve kaliteli +olarak orta cam havalandırması Vwde sert plastik kullanılmış ve cıtırtı yapıyor opelde o yok dolayısıyla cıtırtıda yok. Yalnız torpido tıkırdıyor ondada.
*Yol sesi büyük fark olmasada opelde daha az gibi. İki aracında Tekerleri km bazında bitik oplede conti var+ olabilir. Golfte Hankook. ikiside Michellen ile sessiz olacaklar bence
BU FORUMDA OLDUĞUM İÇİN DEĞİL
VW GOLF TSİ 122HP COMFORTLİNE kesinlikle OPEL ASTRA COSMO 115HPDEN üstün bir araçtır. Tüm Avrupa kullanıcılarıda böyle diyor.
Ama opel astra ilk defa golfe bu kadar yaklaşmış. Bunun göstergesi olarak 2005 yada 2006 yılında Avrupanın en çok tutulan modeli ünvanını Golften almış Golfü 2.ciliğe indirmiştir. Ama Golf piyasada benim kıyasladığım gibi kullanıcı kıyasına maruz kalmış ki, yine aynı kasa golf5(en büyük hatası dş tasrımı bence) hemen 1.ciliği geri aldı ve 6kasaya kadar getirip devretti. Bu Sene de bu değişmedi.