Bu iki araç birbirleriyle karşılaştırılabilir ama konunun açılışına neden olan sohbet, benim babam senin babanı döver muhabbeti olmuş biraz. Herkesin her konu hakkında bir görüşü vardır elbet ancak görüşler doğal olarak subjektifdir. Astra kullanıcısı astrayı, Golf kullanıcısı golfü över... Ben daha önce astra ve vectra sahibiydim, bana göre astra gayet iyi bir araba. Ancak sıfır astram ilk senesinde 3-4 tane sorun çıkarmıştı, bunu bütün astralara genellyemem ama 1 yılı aşkındır bendeki TSI Golf değil arıza çıkarmak, bir tanecik vidası bile gevşemedi. Lafın kısası, genel olarak bu iki araçta iyi arabadır, ancak bir VW olan Golf, daha sağlam ve daha kaliteli malzemeye sahip, aksini söyleyene saygı duyarım ama bana inandırcı gelmez.
Ayrıca 3 hafta izmitte yağ değiştirirken Ford da çalışan bir mühendisten öğrendiğim kadarıyla; Fordun arge departmanda Golfü acayip şekilde öven bir yazı varmış. Konuştuğum arkadaş gizli dediği karşılaştırmalı raporu piyasa öğrense millet ne der merak ediyorum diyip kahkayı bastığını da ekleyeyim. Ayrıca ford ta çalışmasına rağmen kendisi de bir vw kullanıcısı...