Forumda klima düğmeleri ile en fazla uğraşanlardan biri olduğum için bir kaç tavsiyede bulunmak isterim.
Klima düğmelerini çekmeyin. Uzun bir düğme onlar. Komple o ortadaki parçayı sökmeden düğmeleri sökemezsiniz.
Işık o panelde az yanıyorsa üç tane yuvarlak döndürerek kullandığımız düğmelerden ortadaki düğmenin altında bir lambası var. Öncelikli olarak öndeki düz plakayı kendinize doğru çekin çıkacaktır. O zamanda orta düğmenin üzerinde yani yan kısmında tırnaklarının ucunun gözüktüğü bir delik göreceksiniz. O deliğin içindeki tırnağa bastırarak düğmeyi sökebilirsiniz. Düğmeyi sökünce içinde bir ampul göreceksiniz. Bu ampul siyahlaşmış veya artık randıman vermeyecek kadar az ışık veriyor olabilir. O ampulu değiştirmelisiniz. O panele ışık o ampuldn yayılıyor. İlk başta söylediğim düz plakayı söktüğünüzde zaten altta ışıkların yayılması için gerekli o şeffaf yoların olduğu plastiği göreceksiniz. Ben her yerin ışığını değiştirdim ama klimanın ışıklarını değiştrmedim. Benim yaptığım bayağı uzun bir işti.
Gösterge ve düğme ışıkları değişimi( Az resimli anlatım ) ) page 2
ikinci sayfada düğmelerin son hallerini görebilirsin.
Hocam, bilgi için çok tşk ederim. Açıkçası benim aracım 96 model olduğu düğme farklılıkları var biraz. Öncelikle ilgin için çok saol ve çalışmanın sonucu mükemmel olmuş! çok hoşuma gitti, benim aracımda yeşil renk, bende bu mavi rengi çok seviyorum aynı renk yapmak isterim. Şu ortadaki düğmeyi çekme işini beceremedim bende daha önce denemiştim!!
Senin bahsettiğin direktifte resimdeki 1 numaralı yuvarlak düğmeyi mi çekiyoruz öncelikle? ben tırnak filan göremedim çünkü?? Numaralar üzerinden gidersek daha kolay olur sanırım. bu arada benim cam açma düğmeleri 4 nolu da belirttiğim gibi yan yana duruyor, çıkarmasını nasıl yapacağız? yardımınız rica ederim.