Gönderen Konu: BORA'DA LPG KULLANANLAR MUTLAKA OKUYUN..  (Okunma sayısı 12803 defa)

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
BORA'DA LPG KULLANANLAR MUTLAKA OKUYUN..
« : 04 Mayıs 2011, 20:59:46 »
arkadaşlar merhabalar. Öncelikle başka bir konuda bahsettiğim aracımın marş basmaması bastıktan sonra da kendi kendine gaz vermesi sorununu bugün itibariyle çözmüş bulunuyorum :) öncelikle bora' kullanıcıları merkezi kilit ile arabanın kapılarını açtıktan sonra(marş basmadan sadece kapıları açtığınızda)  lpg göstergesindeki ışıklar yanıyosa bu kesinlikle OLMAMASI gereken bişeydir. Böyle bişey yaşayan var ise hemen lpg'yi takan usta ile konuşup bu problemi çözdürsünler...
This is the best one until we make a better one.......

Çevrimdışı tarihcifss

• BORA 1.6 COMFORTLİNE....
    • Profili Görüntüle
Ynt: BORA'DA LPG KULLANANLAR MUTLAKA OKUYUN..
« Yanıtla #1 : 04 Mayıs 2011, 21:36:04 »
arkadaşlar merhabalar. Öncelikle başka bir konuda bahsettiğim aracımın marş basmaması bastıktan sonra da kendi kendine gaz vermesi sorununu bugün itibariyle çözmüş bulunuyorum :) öncelikle bora' kullanıcıları merkezi kilit ile arabanın kapılarını açtıktan sonra(marş basmadan sadece kapıları açtığınızda)  lpg göstergesindeki ışıklar yanıyosa bu kesinlikle OLMAMASI gereken bişeydir. Böyle bişey yaşayan var ise hemen lpg'yi takan usta ile konuşup bu problemi çözdürsünler...
bunun olması neden kötüdür? sebebini açıklar mısınız?
BEŞKAZALI tarihcifss

Çevrimdışı can4242

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 04 Mayıs 2011, 21:38:25 »
Bende de aynı oluyor. Zavoli maka tüp var. Ustaya söyledim olur öyle dedi. Çok sık yaşamamakla beraber bazen marş sorunu da oluyor. Anlaşılan ustaya tekrar gideceğiz..

Bilgilendirme için teşekkürler.

Çevrimdışı tarihcifss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 04 Mayıs 2011, 21:48:31 »
işin aslı ben bu olayı kötü birşey olarak duymamıştım.ve bende de olması hasebi ile merak ettim.
BEŞKAZALI tarihcifss

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 04 Mayıs 2011, 21:58:02 »
olmaması daha iyi güzel abim... şimdi şöyle oluyor ki kumandadan aracı açtıgımzda veya anahtar deliğinden farketmez aracın merkezi kilit sistemine bağlı olan lpg beynine sinyal gidio böylelikle lpg sanki araç çalışıyormuş gibi kendini hazırlıyor ayrı yetten araç önce benzinle çalıştıgı için benzin pompası da bu durumdan etkileniyor benim tamircim izmir vw servisine sormuş kesinlikle öyle birşey OLMAMASI lazım lpg elektriğini kontağa bağlasınlar demiş cuma günü bayiiden randevu aldım gidip hallettireceğim tüpü takan usta da yanımda sordu öğrendi servisten eğer bu olayı yaşayanlar varsa gidip servise lpg elektriğini kontağa bağlatsınlar merkezi kilide değil.

Çevrimdışı tarihcifss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 04 Mayıs 2011, 22:04:57 »
tamam güzel kardeşim böyle ise sorayım ben haftaya lpg servisime gidecem inş.onu hallettireyim..
BEŞKAZALI tarihcifss

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 04 Mayıs 2011, 22:11:57 »
lpg takan ustaya dedim böyle binilmesinin bi zararı var mıdır ?  pek bozuntuya vermedi ama binilmese iyi olur dedi bildireyim :)

Çevrimdışı tarihcifss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 04 Mayıs 2011, 22:14:41 »
yani öyle binilmesinin zararını da söylese idi tam olurdu bu iş yahu..
BEŞKAZALI tarihcifss

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 04 Mayıs 2011, 22:17:49 »
valla sanırım öyle binmenin zararı ortada. bn öyle bindim arada marş basmama sıkıntısı oldu kendi kendine gaz verme sıkıntısı oldu 'can4242' arkadaşımız da aynı sorunu yaşamış demek ki zararı bu

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 07 Mayıs 2011, 13:18:47 »
-vw grubu araçlarda kaoı açıldıgında benzin enjektörlerine dolayısıyla gaz dügmesine sinyal gelir (enjektörlerden ceyran alındıgı için) , bunun sebebi araç rahat çalısması için koyulan bi özellik dolayısıyla mahsuru yok..

istanbul candan mühendisliğe attığım mailin cevabı. benim araçtada kumandadan basınca lpg düğmeleri yanıp sönüyor.yani sorun yokmuş

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 07 Mayıs 2011, 13:43:04 »
ama sizde yanıp sönüyor bende sönmüyor uzun süre yanık kalıyor... bizde izmir'de nuri küçük'e sorduk ordan aldığımız cevap yazdıklarım....ayrıca vw grubu tüm araçlarda yapmıyormuş ordan aldığımız bilgiye göre sadece golf ve bora'da bu olay var dediler...

Çevrimdışı tarihcifss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 07 Mayıs 2011, 16:27:53 »
caner kardeş sen bizi telaşe ettin yahu..bizimkilerde evet yanıp sönüyor o halde dertlenmeye ihtiyaç yok vesselam..
BEŞKAZALI tarihcifss

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 07 Mayıs 2011, 16:48:46 »
güzel abim telaşa gerek yok bu dediğim sorun tabi bana sorun teşkil etti aracı boğdu size bi sıkıntı çıkarmadıysa sorun yok.. ama bu sorun çok kolay şekilde çözülüyor sadece tüpü takan usta lpg beynini merkeze kilide bağladıysa şayer ordan alıcan kontağa bağlıcak bu kadar basit öyle tüpü komple indirmicek ki bikaç kablo yer değiştirce sadece. yaşadığım yerde de sanayide bikaç tamirci bnm yüzümden tartışmaya girdi :) biri yancak diyo öbürü yok yanmıcak  kontağı açtığında yancak diyo en sonunda biri nuri küçük'ü diğeri başka bi ustayı aradı ikisi de yanmıcak dedi ben duyduklarımı size yansıttım bu bnm yaşadığım bi olay aynısı başına gelen arkadaşlar var ise sıkıntıları bnmkine benzer ise faydalansınlar diye anlattım niyetim başkalarına faydalı olmak. Sende bu olay yaşanıyodur şimdilik bi arıza vermez altı ay snra bi sene sonra tık diye gider sonra pişman olursun erken teşhis hayat kurtarır ben bilgimi paylaştım karar yine sizlere ait ister o şekilde binersiniz ister gidip baktırırsınız...

Çevrimdışı tarihcifss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 07 Mayıs 2011, 16:59:58 »
tmm kardeş yine de tşk..bu arada lpg yeni taktırdın sanrıım.yakıt ne durumda boracıların malum en büyük derdi sıkıntısı yakıt dır.benimki de malum aynen öyle..havalar ısındı ama yine de hala 260larden aşağı düşüremedim ben..
BEŞKAZALI tarihcifss