Gönderen Konu: abs sorunlu mu_? yardım  (Okunma sayısı 13549 defa)

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
Ynt: abs sorunlu mu_? yardım
« Yanıtla #28 : 26 Mayıs 2011, 13:02:17 »
ARKADAŞLAR ZATEN ABS NİN AÇILIMI ANTİ BLOKAJ SİSTEM
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı betoqu

• '' Bize her yer Kripton...''
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 27 Mayıs 2011, 00:43:18 »
ARKADAŞLAR ZATEN ABS NİN AÇILIMI ANTİ BLOKAJ SİSTEM
:tamamdir

Aynen...
ABS sürekli devrede olan ve her frene bastığında çalışan bir sistem değil. ABS  iki sorunu olur.
1. frene bastığında araç kızaklarsa ve pedala vurmazsa,
2. her frene bastığında devreye girerse. 

''Frene bastım ama ne kızakladı nede ABS devreye girdi'' sorun cümlesi DEĞİL...

Çevrimdışı 26golf26

• I AM LEGEND....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 29 Mayıs 2011, 11:55:16 »
 benimde bu sabah hızımın yavaş olmasına rağmen tek şeritli yolda önümdeki toyotanın ani feren yapmaı yüüznden bende yaptım ama gofümün tamponu ve sol farı çok hafif  hasar gördü sonra abs denemek için 100 de fren yaptım ama abs yi hissedemedim   :t
bizi izlemeye devam edin...

Çevrimdışı betoqu

• '' Bize her yer Kripton...''
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 30 Mayıs 2011, 16:48:29 »
benimde bu sabah hızımın yavaş olmasına rağmen tek şeritli yolda önümdeki toyotanın ani feren yapmaı yüüznden bende yaptım ama gofümün tamponu ve sol farı çok hafif  hasar gördü sonra abs denemek için 100 de fren yaptım ama abs yi hissedemedim   :t

Kızakladı  mı..?

Çevrimdışı 26golf26

• I AM LEGEND....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 30 Mayıs 2011, 20:27:33 »
kızaklama çok az oldu yani 1 metere bile değil...

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 30 Mayıs 2011, 20:31:13 »
zemin durumu nasıldı bi su birikintisinden geçip lastikleri ıslattınmı lastiğin dişleri ne durumda
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı 26golf26

• I AM LEGEND....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 30 Mayıs 2011, 23:28:35 »
lastikler eski sayılacak kdar aşınmış aldığımda öleydi farkedemi abs de bilmiyorum ama yenisi almayı düşünüyorum michelin diyolar ama... ??( su birkintisi yoktu )

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 31 Mayıs 2011, 00:04:11 »
lastikler eski sayılacak kdar aşınmış aldığımda öleydi farkedemi abs de bilmiyorum ama yenisi almayı düşünüyorum michelin diyolar ama... ??( su birkintisi yoktu )

Normalde kızaklama yapmaması gerekir yani tekerlek kilitlendiği anda sensörlerin devreye girip balataları açması gerekir ama tekerlek zemine karşı direnç oluşturamıycak kadar yıpranmışsa kızaklamaya sebep olabilir diye düşünüyorum. Zaten abs de bir problem olsayı ışığı yanardı. Sen yinede sigortalara bir bak istersen.

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 31 Mayıs 2011, 00:23:05 »
lastik dişlerinden farkeder kızaklaması su veya lastikler ıslaksa abs devreye girsede kızaklayabilir 120 130 gibi frenlerde kazık gibi çakıp kitlemez lastikleri ani frenlerde süratliyse araç ivmesine göre frenler kendini kazık gibi çakınca belki uzun mesafede duracaktır ama araç ivmesi kendini ayarlıyacağı için fren hissiyatiyle daha kısa mesafede kayma olmadan fren pedalına basılan hız ve tepkiye göre frenliyecektir kendini bildiğim ve denediğim kadarıyla

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 31 Mayıs 2011, 01:00:19 »
lastik dişlerinden farkeder kızaklaması su veya lastikler ıslaksa abs devreye girsede kızaklayabilir 120 130 gibi frenlerde kazık gibi çakıp kitlemez lastikleri ani frenlerde süratliyse araç ivmesine göre frenler kendini kazık gibi çakınca belki uzun mesafede duracaktır ama araç ivmesi kendini ayarlıyacağı için fren hissiyatiyle daha kısa mesafede kayma olmadan fren pedalına basılan hız ve tepkiye göre frenliyecektir kendini bildiğim ve denediğim kadarıyla

evet bende bunu söylemek istedim ama çok uzun soluklu yazmışsın be dostum cümleler birbirine girmiş :D

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 31 Mayıs 2011, 01:02:35 »
evet bende bunu söylemek istedim ama çok uzun soluklu yazmışsın be dostum cümleler birbirine girmiş :D
açıklayıcı olsun istedim :) seninkinin zıttına bişey değildi güncel ele aldım yazılanları

Çevrimdışı 26golf26

• I AM LEGEND....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 31 Mayıs 2011, 21:58:35 »
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaslar lastikeleri değişince düz yolda deniyeyim bakalım birde 100 km giderken...  :halazn: