kazasız belasız kullanmayı nasip etsin Allah birşey sorcam son 220 km/h mı yapıyo araç ?
yok hayir arac 230 kim hizdan duserken cektim.duz yolda en fazla 230 yapti arac su ana kadar.aracta 4 kisi idik ve yaz sicaginda yapmistim.kisin arac daha yuksek suratlere daha cabuk cikabiliyor.
yokus asagi 235 km hiza kadar cikabildim.
zaten 210 km hizdan sonra epey motor gurultusu oluyor ve 210 dan 230 a kadar cok yavas cikiyor.fakat arac 0-180 arasi performans bakimindan cok iyi sayilir.her viteste ozellikle 120 den sonra 6. vitese atinca bile hemen 180 km hiza cikabiliyor.
zaten bildigniz gibi Turkiye yollarinda 140-150 bile epey tehlikeli suratler.musait duzgun bir yol bulursam deneme amcli bir kac dakikaligina yuksek suratlere cikiyor daha sonra hemen yavasliyorum.daha once hiz yuzunden bir kac sefer dilim yanmisti simdi akillandim sayilir.tabi ard arda 2 tane de 222 ytl lik radar cezasi yiyince su an artik epey yavas gidiyorum :)yavas gitmekte guzel bir duyguymus.ozellikle sahil kenari yollarda artik cok yavas gidip manzarayi etrafi inceliyorum.zaten nereye kadar surat yapilabilir ki.belli yerlerde ekonomi ve can guvenligi daha once geliyor.
arac 110-120 km gibi kullnilirsa cok dusuk yakit tuketiyor.4 kisi cogu zaman klima acik 600 km lik yol yaptim gecen hafta.arac ortalama 5.9 litre mazot tuketti.eger suratli gitseydim yani 160-170 gibi hizlarda gitseydim bu tuketim hemen 7.4 civarina cikiyor.
artik dedigim gibi bazi olaylardan sonra akillandim.yavas gitmek en iyisi