sevgili arkadaslarim eski kasa(2001-2005 arasi kromajli kasa) ile yeni kasa(2005-...) passat jenerasyonlarini bu topikte karsilastiralim istedim.eski passat ile yeni passat arasindaki farklari gormek isteyen arkadaslar icin yararli olacagini dusunuyorum.
baska bir forum sitesinde karsilastirma yapmistim ordan alinti yapayim.
1-2001 vw passat 1.9 tdi comfortline.(daha cok benim kullandigim arac)
2-2006 vw passat 2.0 tdi dsg highline.(ara sira kullaniyorum)
simdi gordugunuz kadari ile adil bir karsilastirma olmayacak zaten.eski olan yani benim kullandigim 2001 passat comfortline donanimli.(orta donanim seviyesi).2006 passat ise highline donanimli yani en ust donanim secenegi.gonul isterdi ki her ikisi ayni donanim olsaydi da daha guzel karsilastirsaydik fakat elde olanlar bunlar
a)On tasarim konusunda yeni kasa cok daha guzel.ozellikle krom kaplamalari koyu rengin ustunde guzel bir gorunum sagliyor.tabi geceleyin buna bir de direksiyon hareketine gore 30 derece donebilen bi-xenon farlarin guzelligi eklenince tadindan yenmiyor.
b)Arka tasarim konusunda eski kasa daha cok hosuma gidiyor.daha tok bir gorunum sergiliyor.geceleyin farlarida yakinca iki tane alt alta halka seklinde yanan farlar beni her zaman buyuluyor.yeni kasanin arka farlarinda ise led aydinlatma teknolojisinden yararlanilmis.ozellikle sinyaller yanarken cok dikkat cekiyor ve arkadaki surucunun gormesi daha kolaylasiyor.
c)ic tasarimda tartisilmaz yeni kasa lider.ozellikle koltuklar mukemmel.isitmali 3 hafizali ve 12 yone hareket edebilen bel ve yan destekleri mukemmel alcantra doseme kullanilmis koltuklar herseyi ozetliyor.kokpit tasarimi da cok hos.sadece konsolun alt tarafinda kullanilan malzeme hosuma gitmiyor.biraz sert plastikten yapilmis.ayni sekilde kapi icleri de oyle.biraz sert bir plastikten yapilmis.cizilmeye elverisli.eski kasa ise daha sade bir tasarima sahip.bence kokpitte kullanilan plastik kalitesi yonunden eski kasa daha iyi.yumusak ve kaliteli bir gorunumu var.tasarim ve kullanilislik konusunda yeni kasa daha iyi.kullanilan butonlar rahatca kullanilabiliyor.zaten cogu butonu direksiyon uzerinden kullanabildiginiz icin cok daha rahat oluyor.
on kokpit gorunumleri:
d)arka tarafta her iki aracta gayet genis.fakat benim kullandigim yani lacivert renkli olan eski kasa passatin arka koltuklarinin sirt destegi biraz dik tasarlanmis ve uzun yolda bazen rahatsiz edici olabiliyor.yeni kasa da boyle bir problem yok.her iki aracinda diz-bas ve baldir mesafesi gayet iyi.yeni kasanin arka koltuklari eskiye nazaran daha iyi yan ve baldir destege sahip.uzun yola ciksaniz bile beliniz agrimiyor.konfor konusunda cok daha iyi eski kasaya gore.
sonuc olarak yeni kasa eski kasaya gore bana gore sadece iki kriterde geri kaliyor.
1.konsolun alt kisminda ve kapilarin ic kisminin alt tarafindaki plastik kalitesi
2.arka gorunum(tabi bu oznel bir veri.icinizde begenenler olacaktir muhakkak.)
bu kriterlerin disindaki diger her kriterde yeni kasa passat eskiye nazaran cok daha iyi.aslinda arada bu kadar fark olusmazdi normalde.bunun nedeni en basta soyledigim gibi aralarindaki donanim paketleri farki.ayni donanim seviyesinde olsalardi yani yeni ve eski kasanin comfortline donanimlarini karsilastirsaydik arada bu kadar ucurum olmazdi.
hayirli gunler dilerim.