arkadaşlar 99 model bir polo aldım ve bazı küçük sorularım olacaktı, yardımcı olursanız sevinirim.(sorular size göre acemice gelebilir;ama ilk arabam,yardımcı olursanız sevinirim.)
1-arabanın içinde far düğmesinin altındaki yuvarlak ayar ne ayarıdır?
2-Klima ayarlarının altındaki AC ve onun yanındaki tuş ne işe yarar?
3-arabanın suyuna bakacaktım;fakat radyatör kapağını bulamadım.Acaba suyu silecek suyundan otomatik mi alıyor?
4-arabada düzenli olarak nelere bakmalı ve kontrol etmeliyim?
5-hararet göstergesi normalde hangi değerlerde olmalı,olağanın dışına çıkarsa ne yapılmalıdır?
6-sizce poloya tüp taktırmalı mıyım,yakıt durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?(99 polo-1.6-100BG)
Aynı araç bende de var.
aracın muhtemelen 75 bg. 100bg. olması zor
- aaraçta iki su haznesi var birisi silecek suyu haznesi ( dikdörtgen olan, kapağı çevrilerek açılmayan)
- diğerri motor suyu haznesi (yuvarlak olan kapağı, çevrilerek açılan) ikiside kışın antifiriz ister.
- motor yağına gelince genelde yağ değişim zamanlarını belirten bir kart koyarlar. ve de genelde yağı 10000 de bir değiştimen önerilir. Trafiği yoğun bir yerde ise 10000 de mutlaka değiştir.
- kullanma klavuzu sormuşsun bende
kitapçık olarak var ama bu sitede klavuzdakinden daha iyi şeyler öğrenebilirsin.
- bu arada lastik havalarını kontrol ettir. gerekirse lastiklerini kontrol ettir. Çünkü lastik aracın en önemli parçalarından biridir.
- gaz taktırma işini sormuşsun; ben en kısa sürede taktırmayı düşünüyorum. çünkü bu araçlar uzun yolda çok iyi yakıyor ama şehir içinde pek öyle cimri değiller.
- ben de aracı alalı fazla olmadı aldığım kişiden aracın bakım kağıtlarını aldım. kaç km de neler yapıdığı açık açık yazıyor ayrıca (özel servise yaptırılmış) gidip teyit ettirdim araçtaki değişiklikler doğruymuş. Yanı "triger kayışı değişmiş, baskı balata, bilya değişmiş, sen de bunları benim gibi öğrenebilirsin.
- hararet trafikte hep 90 dadır. ama uzun yolda yetmiş altına bile düştüğünü gördüm. bu araçlar scak ortamda daha rahat çalışırlar.
aracın hayırlı olsun bu arada. araba denince beklentilerin neler bilme ama ben arabama hastayım alalı altı ay oldu daha önce pek çok arabaya bindim ama poloyu tek geçerim.
Bu arada yeni öğrendiğim bir şeyi arkadaşalarla paylaşmak istiyorum( belki bilelenler vardır) Vw in en performanslı motoru polo motoruymuş ve polo motoru ile VW nam salmış