SIVI DİREKT ENJEKSİYON LPG SİSTEMLERİ
Vialle LPDİ : İlk çalıştırma LPG. 4900tl /10taksit. Net %42tasarruf. Sadece Sıvı LPG tüketiyor. Montajda delme biçme yok
Prins LM: İlk çalıştırma LPG 5500tl/10taksit Net %42tasarruf ? Sadece Sıvı LPG tüketiyor. Montajda delme biçme yok?
İKİLİ YAKIT SİSTEMLERİ
Landirenzo %10 benzin+%90LPG İlk çalıştırma benzin. %20-25tasarruf 2500-2750tl/10taksit
Prins Vsi-Di %5-15Benzin+ %85-95LPG Sürekli karma %25-30 tasarruf 3300tl/10taksit
Biraz fiyatlar kabarık eğer piyasadaki diğer firmalarda bu ürünleri vitrinlerine koyabilirlerse rekabet tüketiciyi sevindirecek gibi,en azından fiyatlar bin,ikibin tl ucuzlar.
16.11.2012 ankara'da prins bayisini aradım 1.4 tsı 140 hp araca 2 gün önce montaj yapmışlar,3200 tl peşin,3500 tl 10 taksit diyor şehir içinde %10 benzin %90 gaz şehir dışında %5 benzin %95 gaz ile çalışıyormuş ve %35 tasarruf sağlanıyormuş,ayrıca test araçları bulunmaktaymış gelip kontrol edebilirsiniz diyor.
Sıvı lpg yani direk gazla çalışan sistemin ise var olduğunu fakat bayilerine henüz gelmediğini bildiriyor görüştüğüm kişi.
ayrıca prins forumunda gördüm tiguan 1.4 tsı 150 hp araca lpg montajı yapmışlar.
Artık dünyadaki tüm lpg üreticileri 2005 yılından itibaren
Volkswagen bünyesinde bulunan tüm markalarında fsi,tsi tfsi motorları ağırlıklı olarak üretmesi sonucunda pastadan pay alabilmek için bu motorlara özel sistemler üretmeye başladılar,prins,brc,vialle şu anda bu motorlara montaj yapıyor,diğer firmaların bu motorlara özgü sistemleri çıkarması çok uzun sürmez bu da fiyatı indirir.
Ayrıca prins sitesinde lpg montajı yapılabilen motorları listelemiş benim aracımada takılabiliyor bmy koduyla başlayan 140 hp tsi'lere takıyorlar.